Bingo

I går blev det en sväng in till Köpis på förmiddagen. Vi vaknade faktiskt i bra tid, så då passade vi på att dra iväg. Vi skulle kolla på present till Marcus och jag ville kolla på nån skjortklänning och så passade vi på att handla alkohol tills på lördag. Vi hittade en bra present till Marcus och faktiskt så hittade jag en skjortklänning som jag tyckte om.

När vi kom hem gick vi till mamma och fick dillkött. Mums! Det var längesen sist.
När vi var där fick jag ett mess av Sandra som undrade om jag hade lust att följa med på bilbingo i Forsbacka! Why not tänkte jag. Det hade jag aldrig varit på. Så när vi kom hem från mamma så badade jag och Alva en snabbis i hennes pool och sen hann jag inte göra så mycket mer innan jag var tvungen att åka.
Det var faktiskt kul med bilbingo! Nördvarning!?? Hehe..faktiskt så var det mycket yngre folk där. Inte alls bara gamlingar som jag trodde. Tyvärr så vann varken jag eller Sandra nåt. Men bättre lycka nästa gång kanske..Hehe

När jag kom hem hade K börjat med rusten i vardagsrummet. Han hade tagit bort alla lister och dragit bort lite tapet.
Lillgumman hade somnat så sött i sin säng alldeles själv. Jag är helt imponerad att hon inte behöver nattas, utan somnar helt själv. Hon är så duktig mammas älskling.

I dag har K hållt på hela dan med v-rummet. Har tagit bort tapet och slipat. Så nu har vi slipdamm i typ hela huset. Kul värre. Men det är smällar man får ta om man vill få det fint. Jag har solat lite grann och fikat med mamma som var förbi en sväng. Ja visst är det synd om Kecke som måste rusta medans jag bara solar och fikar!? Låter kanske värre än vad det är. Han vill faktist inte ha nån hjälp. Han vill fixa allt själv. Jag har erbjudit min hjälp många gånger men jag får inte hjälpa till. Vet inte om det beror på att han inte tror att jag kan fixa det. Eller så kan det bero på att han vet hur mitt tålarmod är. Han tror nog inte att vi har nåt vardagsrum kvar om jag ska hålla på. Och det kanske han har en poäng i så fall. ;)

Lillan sover nu hon. Hon somnade 21. Först låg hon och pratade med sin mobil. Sen blev det tyst och när jag kollade in så hade hon somnat. Go hjärtat. Tänk att man kan älska nån så otroligt mycket. Hon är det bästa och underbaraste som finns..


Växer så det knakar

Ja i dag var det dags för Alvas andra spruta, 5 månaderssprutan. Vi fick även väga och mäta henne och gissa om jag och K blev paff när vågen visade hela 7780 gram och hon hade blivit 66,2 cm lång. Så på nästan 7 veckor har hon gått upp 1,6 kg och växt nästan 5 cm. Hon har hela tiden legat precis på kurvan, men idag låg den en bit över. Inte undra på att alla tycker att hon har blivit så storl, våran gobit.

När vi hade varit på BVC så åkte vi till Rusta och köpte en golvfläkt till sovrummet. Vi har ca 27-28 grader där på kvällarna när vi ska lägga oss. Alldeles för varmt när man ska sova. Sen åkte vi till Trävaru och lånade hem ett tapetbord. Det var väl meningen att vi skulle börja lite smått med vardagsrummet idag, men eftersom det var så fint väder så ville jag passa på att ligga ute i solen och K var i väg och spelade tenneis på eftermiddagen. Men i morgon ska vi börja, (är det tänkt).

Mamma kom hit och fikade när K var och spelade tennis. Hon var med när Alva skulle äta mat för hon ville se henns härliga miner. Men i dag gick det faktiskt mycket bättre med morotspurén. Men hon ville inte ha så mycket. Då provade jag med päronpurén igen, men den ville hon inte ha. Så jag gjorde i ordning banangröt med 3 matskedar päronpuré i, (man får inte vara dum) och det smaskade hon i sig alltihop av. Såg att hon blev trött när hon åt. Så K bytte blöja på henne när hon hade ätit färdigt och lade henne i sin säng. Men då blev hon pigg. Men vi la ner ett par leksaker så fick hon ligga där. Och hon var så nöjd där så. Sen började hon gnälla lite så då fick hon lite tillägg, blev trött men piggnade till fort igen. Så jag gick därifrån, men efter en stund blev det tyst där inne och när jag gick och kollade så hade hon somnat. Nästan tvärs över sängen låg hon med fötterna upp mot spjälorna. Go unge. Vi vände tillbaka henne och la över henne lite täcke. Så nu sover hon så sött där så. Hon är ju jätte duktig som kan somna alldeles själv utan att vara det minsta ledsen.

Nätterna sover hon fortfarande bra..peppar peppar.. I går somnade hon vid 22.45, lite senare än vanligt för hon har börjat somna vid 21-22 tiden. Men hon somnade i bilen på väg hem från stugan, så då var hon pigg när vi kom hem. Sen vaknade hon till vid 02, 06 och 09 och ville ha mat. Skulle vi bara få i henne lite mer än ca 120 ml när hon vill ha mat så skulle hon säkert sova fler timmar i sträck. Men vi är iaf väldigt nöjda med hennes sömn.

Nu ska jag mysa med min älskling!!

Fina bilder





Grillning

Vilket superväder det har varit idag också. Heeelt underbart! Jag mår så bra när det är så här! I dag har jag solat ute i min solstol. Me like ;). Har även badat med lillan i hennes lilla pool. Skönt att få svalka av sig.
På eftermiddagen åkte vi till pappa och Gunilla i stugan och hälsade på. Där blev vi bjudna på grillat kött med goda tillbehör. Vi hade det riktigt trevligt!
I dag prövade vi att ge Alva morotspuré. Hon grimaserade riktigt illa. Men svalde iaf. Fast det var inte mycket hon ville ha. Så hon fick även banangröt. Men i morgon ska vi prova igen.

I morgon är det dags för Alva att få 5 månaderssprutan. Egentligen skulle hon träffa doktorn också, men eftersom vi var tvungen att ändra tiden från i onsdags tills i morgon, så hade inte doktorn tid img. Så det får bli en annan dag. Det ska verkligen bli spännande att se hur mycket hon har växt på längd och bredd. Vi har ju inte varit till BVC sen 16/6. Det är många veckor sen det. Jag skulle tro att hon väger omkring 7500 g och är 67 cm. Sist vi vägde henne så hade hon inte börjat få tillägg, och sen dess har hon verkligen mullat till sig.

När vi har varit där så ska vi åka till Trävaru och låna tapetbord. Hoppas verkligen att dom har nått hemma. Sen tänkte vi faktiskt börja tapetsera när vi kommer hem.

Nu måste jag gå och kolla hur det går för älsklingen. Han sa att han skulle raka av sig håret och jag hör att trimmern är i gång..


Världens sötaste badbrud ;)

         
Mamma gillar också att bada :)

Härlig dag

Ja i dag har jag haft en underbar dag i denna härliga värme. Sov iof länge, enda till 11.15. Den det gjorde även mina två älsklingar. Alva somnade 20.20 igår, vaknade till vid 01, 05 och 8.30 och ville ha mat, men sen sov även hon till nästan 11.30. Det måste vara värmen som gör henne så trött och kanske hemresan från Boden oxå.
Jisses vad varmt det har varit i dag. Jag har faktiskt fått sitta en hel del i min solstol vilket jag verkligen tycker om att göra. Men hett har det varit så jag har svalkat mig i våran vattenspridare. :) Men sen blåste vi upp Alvas lilla pool, så då passade jag på att bada med henne i den. Jag fick faktiskt plats i den.. Haha..Hon tyckte det var jätte skönt och hon lekte med sina platsdjur i vattnet. Hon är ju bara för söt våran älskling. Älskar henne oändligt mycket.
Mamma kom hit en sväng och fikade på dan. Hon hade inte träffat Alva på åtta dagar, så det var abstinens på hög nivå.

Idag fick Alva gröt till fruktost i stället för kvällsmat. Till kvällsmat skulle hon få majspur´e. Hon åt ju lite av den igår, men idag ville hon verkligen inte ha. Usch vad hon tyckte det var äckligt..Provade då med lite päronpuré i stället. Det fick hon kväljningar av, men efter några försök så svalde hon, men hon verkade inte tycka att det var allt för gott. Så sen fick hon banangröt iaf. Men i morgon ska vi prova med majspur´en igen. Det gäller väl för henne att vänja sig.
Vid 21 tiden började hon smågnälla när hon låg i soffan, så jag började att fixa tillägg åt henne. Men när jag kom med flaskan så hade hon somnat lilltufflan. Så K lade henne i sin säng. Efter knappt en timme vaknade hon till och ville ha mat, men sen dess har hon sovit.
Nu är det dags för oss oxå att göra kväller här. Klockan är mycket!!!

God natt!!

Sol och bad

Strax före 08 i morse kom vi hem. Hemresan gick jätte bra. Alva var nog bara vaken 1 timme av 9 timmar. Så duktig så. Det bästa är ju att åka på natten.
När vi kom hem lade vi oss och sov alla tre i 2 ½ timme. Sen åkte vi ner till syrran och solade och badade där. Det var helt underbart! :) Det har blivit alldeles för lite sånt den här sommaren med tanke på det kassa vädret. Så man tar verkligen varje chans man kan att få sola.

Lillan har redan somnat hon. Gav henne majspuré för första gången vid 20 tiden. Hon åt, men hon var så trött så hon grinade. Så hon fick lite tillägg i min famn och där somnade hon nästan på en gång. Men vi får väl se hur länge hon sover. Hon har aldrig somnat för natten så pass "tidigt". Men det skulle ju inte göra nåt om hon kunde göra det ikväll. Jag och K ska iaf passa på att mysa lite nu i soffan medans hon sover..

Nu far vi hemåt

Ja så var det dags att bege sig hemåt igen efter nästan 1 vecka uppe i norr.
Vi har haft det jätte bra. Har umgåtts med familjen, släkt och vänner. Vädret har väl inte varit så jätte bra. Första dagen med sol i går. Men idag har det varit kanonväder. Men tyvärr så blev det knappt en timme i solstolen innan det var dags att göra annat. Men hoppas verkligen på att det är bra väder när vi kommer hem så man får lite mer sol på sig.
Nu ska vi packa ihop det sista innan vi ska åka. Vi har valt att åka över natten för Alvas skull. För förhoppningsvis så kan hon sova större delen av resan. Skönt att slippa eventuell sol och hetta när man åker också.


Boden

Ja nu är vi uppe i Boden. Kom hit i går vid 13.30. Vi gick upp 02.30 i går morse. Skulle åka vid 03, men bältet på höger sida i bak hade fastnat och när K fällde ner sätet och skulle kolla så rullade bältet ihop sig mer och det gick inte att fälla upp sätet. Så efter att K hade hållt på ca 1 timme och skruvat och grejat så var det bara att inse att vi skulle få åka med sätet nerfällt. Men det gick det också. Jag satt bakom förarsätet så det gick bra. Vi kom iväg vid 04. Vi ville åka tidigt för att Alva lättare skulle kunna sova.
Jag fick sova ca 1,5 timmar på natten. Somnade vid 22.50, vaknar 23 av att Keckes mobil ringer. Blev livrädd. Jag hatar att bli väckt av telefonen när jag har somnat, brukar få värsta hjärtklappningen. Det var iaf hans pappa som berättade att K´s mamma hade varit på akuten och fått veta att hon har en allvarlig ögoninflamation som smittar. (Vi skulle egentligen ha åkt till Lycksele i går och varit där tills i morgon och åkt till Boden då). Så då blev det till att fundera över hur vi skulle göra. Vänta nån dag med att åka eller åka direkt till Boden. Eftersom vi hade packat allt och var inställda på att åka så bestämde vi att vi skulle åka direkt till Boden. Men det tog öven 1 timme att somna om. Så jag somnad strax efter 00. Vid 01 vaknade Alva till och ville ha mat (hon hade då sovit från 21). Tog upp henne till sängen så hon fick tutta. 02 ringde klockan och 02.30 klev vi upp. Men jag var inte nåt trött när vi gick upp. Det var för tidigt att gå upp för att vara trött.
K började köra och körde enda till Ö-vik. Där fick faktiskt jag ta över. Kors i taket, första gången jag fick köra på långresa. Jag hade iaf hunnit sova lite i bilen så jag kände mig pigg. Sen körde jag hela vägen till Boden.
När vi kom till Trångfors tog vi in all packning och sen åkte vi och käkade pizza. Kristoffer följde oxå med. Efter det åkte vi och hälsade på Etienne, Lollo och barnen. Blev där i flera timmar. Så när vi kom "hem" igen så gav vi Alva  gröt och sen blev det sängen.
Alva somnade vid 23 och sov till ca 08 i morse i sin resesäng.

Fyllde ju år i torsdags och jag hade verkligen en toppenfödelsedag!
Fick jätte mycket fina presenter, fast jag bara fyllde ojämt.
Jag fick: Soda Streamer och parfym av mina två älsklingar, pengar, presentkort, sjal + armband + ring, markis, blommor och en korg med massa gott i.  Även Alva fick presenter. En klänning, en pyjamas och 2-pack strumpor.
När pappa och Gunilla kom så hade de med sig våra tapeter till vardagsrummet som vi hade beställt dan innan. Så det blir till att fixa med det när vi kommer hem nästa vecka.

I fredags på eftermiddagen när vi höll på att packa, så låg Alva på sitt täcke vid sitt babygym. När jag ska kolla till henne så har hon vänt sig helt och ligger på mage. Hon har varit nära många gånger förr, men har inte kommit över ena armen, men det hade hon lyckats med igår. Jag vände tillbaka henne på rygg, men nästa gång jag kom dit så låg hon på mage igen. Så nu gäller det verkligen att hålla koll på henne.

Nu ska vi ta och fixa lite frulle här. Sen ska vi hälsa på Kenneths mormor, morfar och morbror är det tänkt!

Ha en skön söndag!

27 år idag

Ja idag blir man 1 år äldre! Det blir lite kalas här hemma, så jag ska snart börja förbereda tårtorna.

Igår var jag, K, syrran och Sussie på Livingroom och lyssnade på Brolle. Vi hade bord 19.00 då vi åt före.
Det var tok mycket folk och hur varmt som helst. Men jätte trevligt! :)
Mamma var här hemma med Alva och det hade gått hur bra som helst. Vi kom hem vid 01. Jag var nykter och körde. Kände att jag ville vara pigg idag när man fyller och det kommer hit folk. Alva hade somnat vid 22 och sov enda till 05.30 i morse. Då fick hon tillägg och somnade om. Sen vaknade hon efter ett par timmar. Då tog jag upp henne till sängen, för mina tuttar var sprängfyllda. Sen sov hon tills efter 09.30. Duktig flicka. :)

Nu ska jag fixa tårtorna!!
Grattis till mig själv då! ;)

Vaken än

Snacka om att våran dotter är en riktig nattuggla. Klockan är 23.45 och hon är fortfarande vaken. Hon somnade i min famn vid tutten vid 22.20 lade henne då i sin säng, men det dröjde bara 10-15 minuter så var hon vaken igen och jättepigg. Så sen dess har hon legat i soffan och pratat. Jag fattar inte att hon orkar vara vaken så sent. Fast iof så sover hon länge på morgonen. Men iaf..
Natten till idag sov hon för första gången i sitt rum. Vi blev klar med rusten där inne igår, så jag fixade i ordning där inne och bar in hennes säng. Hon somnade strax före 23 och sov enda till 06 i morse, då vaknade hon till och ville ha mat, så hon fick tillägg och somnade om ganska fort. Sen vaknade hon 07.15 igen och då hade hon bajat, så det var bara att gå och byta på henne. Då blev hon så pigg så jag tog med henne till våran säng så hon fick somna om vid min tutte.

Nu är vi även klar med rusten i köket. Det blev jätte bra med lamporna ovanför bardisken i stället för överskåpet som satt där. Jag har en såå himla duktig sambo jag! :)

I dag har vi varit på shopping större delen av dagen. Fast innan vi åkte kom syrran hit med sittvagnen som hon hade köpt tilloss i Malmö. Det är en jätte fin vagn och verkligen lättstyrd. Och så kan man fälla ihop den med bara en hand! Bild kommer!! Jag har verkligen en snäll syrra! :)

Först åkte vi till Gävle och Barnens Hus med våran vagn som är så rasslig. Knarrar och gnisslar. Anders jobbade, så han tog in den på lagret för att kolla. Under tiden gick vi in på Hemtex där vi köpte 4 underlägg, en kudde och en lampa till Alva. Allt för bara 127:-. Men det var för att det var rea. Annars tycker jag inte att det är nåt billigt på Hemtex. Efter det gick vi in på Järnia. Jag skulle kolla om min gamla chef jobbade. Och det gjorde han. Pratade en massa med honom och så köpte K en Soda Streamer som ska jag få i födelsedagspresent. ;) När vi kom tillbaka till Barnens Hus sa Anders att det inte gick att fixa till vagnen utan att vi skulle få ett nytt chassi i stället. Helt ok för oss.
Sen åkte vi till Valbo för att köpa present till Alvas lilla kusin. Sen blev det lite brådis hem för K skulle spela tennis. Så vi måste ut på fredag igen och handla det vi inte hann idag.

Nu måste vi försöka söva vår lilla dotter här..

Gott med gröt


Första skeden banan gröt


                  
Första måltiden i nya stolen           Pappa matar     

Redan 1 vecka

Nu har K redan haft 1 veckas semester! Usch vad tiden går fort!

I onsdags var vi till mamma och grattade henne som fyllde år.
I torsdags började vi med rusten i köket. K tog ner skåpet ovanför bardisken.
Igår var vi till Sandviken och hämtade ut tapeterna till Alvas rum som hade kommit.
Idag är det fortsättning av rusten. K är på vinden nu och drar om lite kablar till belysning. Sen ska vi tapetsera i köket där skåpet har suttit och sen även i Alvas rum.

Nu lär jag fortsätta greja här..

Alvas kusin

Föräldrar: Maria Öberg, Thomas Loo, Lycksele

Kön: flicka, Alina

Längd: 51 cm

Vikt: 3550 g

Födelsedatum: 2008-07-02

Födelsetid: 12:38

Lilla sötnosen


5 år sedan

Ja nu har svärisarna åkt i gen efter sin blixtvesit. De kom vid 18.30 i går. Då gick vi till mamma och där blev vi bjudna på mat och de uppvaktade mamma i förskott. I dag åkte de vid 12 tiden. När dom hade åkt så tog jag och syrran en sväng först till Gävle där jag köpte en resesäng på Babyproffsen. Måste ha en sån när vi ska åka till Boden nästa vecka. Köpte en som vekade bra. Fast jag kan inte förstå hur sängen + madrass och väska ryms i den lilla kartong jag fick. Får väl se om allt är med när vi packar upp. Sen åt vi på Östens Pärla. Efter det åkte vi till Valbo. Köpte ett bord på IKEA som mamma ska på i present. Jag köpte även två lampor som vi ska hänga ovanför bänken i köket när vi har tagit bort överskåpet där. Vi var även in på Köpis en sväng. Köpte faktiskt en tröja på Gina. Tog en fika där innan vi åkte hemåt.

Nu sitter jag med en sovande Alva i knät och K är och spelar tennis.
Alva har sovit jätte bra i natt med. Somnade först i min famn i soffan vid 23 tiden. Tänkte vara smart och lägga henne i sin säng innan hon somnade riktigt, så skulle hon få somna med flaskan där. Men när vi lade ner henne så vaknade hon och ville inte somna om efter sin powernap. Så hon låg i sängen och pratade med sin mobil som hänger ovanför. Vid 00 tog jag upp henne till sängen så hon fick tutta till sömns. Och det tog inte många minuter innan hon somnade. Jag fattar inte att det inte går att få henne att somna själv. Men jag är iaf glad att det går så lätt att "söva" henne.
Hon sov till 05.30 i morse, fick tillägg då och somnade om. 09.15 tog jag upp henne till sängen och då hade hon inte ens riktigt vaknat. Hon är så duktig! :)

I dag är det 5 år sedan Annika lämnade mig och många fler i stor sorg och saknad. Kan inte fatta att det har gått 5 år!!!
Tänker på dig gumman..


Skönt

Det hände inte så mycket i går. Pappa, Gunilla och Viktor kom hit och hälsade på och fikade en sväng. På kvällen kollade vi på en film.
Alva har sovit jätte bra i spjälsängen i natt också. Hon somnade vid 23. Vaknade 03.30 och fick lite tillägg. Sov till 06.30, åt då lite igen och sen sov hon enda till 08.45. Då tog jag upp henne till sängen så hon fick tutta och sen somnade hon om ett tag till. Lillgumman, hon är det underbaraste som finns! Gränslös kärlek!!! Jag är så otroligt lycklig som har världens finaste dotter och sambo och ett jätte fint hus som jag trivs hur bra som helst i. Vad mer kan man begära? Ja det skulle vara ett nytt jobb. Då skulle allt vara perfekt. Men vem vet, det kanske löser sig det med innan det är dags att börja jobba för mig igen.. Får iaf vara glad att jag har ett jobb och fast anställning.

I dag har jag varit till mamma och hjälpt henne att putsa fönster. Fikade även lite där. Också lånade jag gardiner av henne. Så när jag kom hem putsade jag fönstren i vardagsrummet och satte upp dom. Ljust och fräscht blev det. Det är enfärgade benvita panelisar bakom och benvit/ljusbeige med bruna typ blommor och blad framför. Det är mycket finare än det låter..Haha..

Nu kommer svärisarna hit när som helst..


Gardinerna i vardagsrummet

Ny säng

I fredags blev det en heldag för mig och Alva hos syrran. Vädret var ju toppen! Så det blev en hel del sol och bad. Alva badade två gånger hon med. Sen badade jag och hon tillsammans för första gången i syrrans badkar. Det var så mysigt.  Sen blev jag bjuden på tacopaj och kycklingpaj. Kenneth kom han också när han hade jobbat färdigt. Nu har han semester! I hela 6 veckor får vi ha honom hemma. Det känns underbart!
Vi åkte iaf hem när vi hade ätit. Gav Alva gröt när vi kom hem och det var så uppskattat.

I går var vi till IKEA. Vi fick lite bråttom att köpa en ny säng till Alva för Kenneths föräldrar kommer hit i morgon för att hämta vaggan. Så vi köpte spjälsäng, madrass, täcke, kudde, underlakan och påslakanset. Vi köpte även en barnstol med bricka. Så i går när Alva fick sin gröt så satt hon i sin stol. Det gick jätte bra.
Vi var bara hemma på kvällen. Gjorde lite god mat och kollade på film.
Alva sov mellan 19.30 och 22.30 i soffan och var bara vaken korta stunder där i mellan för att äta. Vid 22.45 lade vi henne i spjälsängen och hon sov enda till 04.30 då hon vaknade till och ville ha mat. Så jag värmde och gav henne flaskan. Hon somnade om och sov till 06.30. Då fick hon lite mer tillägg och sen sov hon till 08. Då tog jag upp henne till sängen så hon fick tutta. Hon somnade om igen efter att hon hade ätit och vaknade för inte alls så längesen. Lilla sömntutan. Fast jag är jätte glad att hon inte vaknar vid 6-7 på morgonen. Hon verkar iaf sova bra i spjälsängen, så det är ju bra.

I dag vet jag inte vad vi ska hitta på. Tror att det blir lugnt. Inte är det nåt bra väder heller. Får väl se vad dagen har att erbjuda...

Första gröten

I går kväll var det dags för Alvas första smakpotion av banangröt. Hör och häpna, men det var verkligen en hit. :) Hon smaskade på och verkade tycka att det var riktigt gott. K filmade det historiska ögonblicket ;) och tog även några kort. Så bildbevis kommer!

I dag har vi haft besök av Maria och Alma. Vi åt lunch och fikade ute på altanen i det underbara vädret. Vi hann även sitta en liten stund i solen. Lovely! När dom åkte vid 16 tiden så gick jag och Alva ner till syrran och tog ett dopp i poolen. Alva verkade gilla det. Hon var såå söt när vi var i vattnet. Hon såg lite förvånad ut gobiten och tittade med stora ögon ner i vattnet och på den blåa  poolduken.
Så om det blir lika bra väder i morgon som det sägs, så ska vi dit då också och bada och sola. Fast Alva ska ju såklart inte sola. !!!
Syrran skulle i väg vid 18 så då gick vi förbi mamma en sväng på vägen hem eftersom K iaf inte var/är hemma. Där fick jag hårdmacka med böckling. Det var år och dar sen jag åt det, men det var gott.
Sen gick vi hem och duschade. Var ju tvungen att duscha bort klor och solkräm från både mig och Alva. Eftersom vi inte har nåt badkar så lade jag Alva på hennes uppblåsbara skötbädd i duschen och det gick faktiskt jätte bra.
När vi var klara så var det dags för dagens smakpotion. Men tyvärr så var hon jätte trött när hon skulle äta så hon var så ledsen. Men hon mumsade iaf på lite innan hon blev allt för ledsen.
Så nu ligger hon här brevid och sover i soffan. Det är inte så bra att hon sover nu, för risken är stor att hon blir vaken jätte sent då. Men hon får sova tills hon vaknar, så försöker jag söva om henne med mat när hon vaknar.

Nu ska jag kolla om det finns nåt att se på tv:n...

En flicka till

I dag kom Alvas kusin till världen. Det blev en flicka för Maria och Tomas med! Jag trodde stenhårt på en kille, men jag hade fel! Allt verkar ha gått bra iaf, men vi vet ingen vikt eller så än!

Idag skulle jag och Alva ha en heldag hos syrran med sol och bad. Men så vaknar man till regn!! Enligt vädret igår skulle det bli jätte fint väder idag. Yeah right! Så då åkte vi till Köpis i stället. Var först in på IKEA där jag köpte fler handdukar till skötbordet, små "kräkhanddukar", haklappar och två lampskärmar. På Köpis blev det inget speciellt köpt.

Nu håller K på att sätta upp den nya markisväven som vi fick av Håkan igår. Han var även här och satte upp en markis utanför vårt sovrumsfönster igår. Så nu slipper vi nog ha det så himla varmt där inne.

Jag och mamma har haft två bakdagar här hemma. I förrgår bakade vi kanelbullar och igår blev det kubb och tre sorters kakor. Så nu har jag frysen full. Kan jag skryta med hembakt när jag fyller. ;) Bara 2 veckor kvar i morgon. Usch vad tiden går fort. När ska sommaren börja då??

Alva är fortfarande duktig på att sova i vaggan. Fast igår blev det väldigt sent för henne. Hon somnade först i pappas famn efter att han hade gett henne flaskan. Så han lade henne i vaggan. Men efter 25 minuter var hon vaken igen. Sen ville inte hon somna förren 00.30. Sen vaknade hon och fick tillägg första gången 04.30 och sen sov hon enda till 07.30 där. Så länge har hon aldrig sovit där förrut.
I lördags var även första gången hon visade att hon ville vända på sig. Men först var det nog inte meningen, för hon låg på skötbordet och sträckte sig efter sina kläder som låg snett ovanför henne. Men nu gör hon det även när hon ligger på täcket vid sitt babygym. Men hon kommer inte runt helt. Armen som hon ligger på kommer hon inte över än, men det är väl bara en tidsfråga.
När vi var i Valbo idag så satt hon för första gången i en barnstol. Det gick ganska bra, hon lutade lite åt sidan efter en stund.

Nu luktar det bajs här så jag måste gå och kolla blöjan..

RSS 2.0