Förkylda

Ja nu är både jag och Alva förkylda. Snoret rinnner på oss båda. Hur drygt som helst!
Den här veckan har det inte hänt mycket. Alva stackarn har inte ens varit ut nåt. Tycker att det känns onödigt när hon inte är pigg.
 Jag var till frissan i tisdags och fick mina slitna toppar avklippta. Det var verkligen behövligt. När jag kom hem så märkte jag att det var en bra bit mycket kortare på längden. :( Men det behövdes tydligen. Undrar om jag kommer att behöva lite löshår i min brudfrisyr!?.. Ja det visar sig..

Ja som sagt så har det inte hänt mycket mer. I går var jag inte längre än till affären på hela dagen. Och i dag har jag bara varit ut till postlådan. Men jag tänkte att jag skulle åka ner och sola när K kommer hem från jobbet.

Det blir förmodligen bara lugnt i morgon med. Sen ska jag jobba både lördag och söndag, heldagar. I need the money!!

Vilket ointressant inlägg det här blev.. Men det är ju helt frivilligt att läsa den här bloggen oxå. ;P

Kalas

Så har det redan blivit söndagkväll! Den här helgen har bestått av en hel del kalasande.
Dom som var här i fredags skrev jag ju i förra inlägget. I går var mamma och Stig här, min faster Monica och Tomas, pappa/morfar, Gunilla, Nettan och Alvas bonuskusiner Matilda och Viktor. Alva fick såå mycket fina presenter. Både i fredags och i går. Sammanlagt fick hon 28 presenter. Helt otroligt! Hon fick bland annat en lära-gå-vagn, en lila Bobby car, en massa leksaker och kläder.

Tyvärr så har lillgumman inte varit nå pigg i helgen. Det började med att hon fick feber i tisdags. På natten mot onsdag hade hon 39,9 graders feber. Så hon sov med oss i 3 nätter. I onsdags började det rinna i näsan på henne och i går började det rossla i halsen på henne och hon har fått lite hosta. Febern försvann igår, men hon är fortfarande hängig. Jag tycker så synd om henne. Lilla gumman min.

Hon har blivit så stor Alvis. I går stod hon helt själv utan nått stöd i typ 5 sekunder. Och hon bara nåt att hålla sig i så går hon. Ställer sig, det gör hon hela tiden. I går sa hon även pappa riktigt för första gången. En gång till mig när hon åt gröt och sen till K när han skulle ta uppe henne när hon hade sovit middag. Mamma säger hon lite då och då. Fast det låter mer som mam mam mam eller maa. Men hon menar mamma. :) Så pekar hon på saker, speciellt lampan och säger dä, som betyder där. Förrut sa hon käh när hon pekade.
Hon utvecklas så fort våran lilla älskling!

I dag har jag varit på Gangstar party hos Malin i Forsbacka. Det var Tina som höll i det. Det var hennes första party och det gick så bra så!
Men jag köpte inget. Det var inget speciellt som jag ville ha och det är ju dumt att köpa för köpandets skull.

Nu ska jag och älsklingen kolla på film!

Grattis Alva!

Ja idag är den stora dagen då våran lilla prinsessa fyller 1 år!!
Liten blir större.. :)

Vi har haft Hanna, Svea-Maria, Alma och Maria här på kalas. Alva fick jättefina presenter! :)
Nu väntar vi på att Anna, Anders, Tilda, Marcus och Carro ska komma!
I morgon blir det kalas för familj och släkt!

Nu lär jag fortsätta greja här..

3 år..

I dag har jag och älsklingen varit fölovade i 3 år! Jag minns den dagen som igår. Vi hade det såå mysigt den dagen *ler*!

Sandra har varit här och hälsat på idag! Alva fick present av henne eftersom hon inte kan komma på fredag. Det var en jättefin randig body med Katten Janson på och en tillhörande klänning och ett par rosa strumpbyxor. Verkligen jättefina kläder! :) Hon åt lunch med oss och sen fikade vi! Riktigt trevligt var det!

När hon hade åkt var jag och K till syrran och lämnade tillbaka skoterkläderna som vi hade lånat. Sen var vi och handlade. Mamma var hemma med Alva under tiden. Hon har haft feber idag så då ville vi inte ta ut henne.

Vi var till BVC på sjukhuset i Sandviken igår. Det var dags för 1 årskontroll med läkarbesök och vaccination. Alva sa inte ett knyst när läkaren stack henne i låret. Mammas dutiga flicka!
Och växt det hade hon gjort! Nu är hon 76,5 cm och väger 10,3 kg.

Som sagt så hade hon feber när vi kollade vid lunchtid. 38,4 hade hon då. Men när vi kollade vid 19 så hade hon 38,9. Lilla gumman då! Jag blir så himla orolig när hon har feber. Jag kan inte sluta tänka på den lilla flickan som dog av feberkramper som Hanna berättade om. :( Det är ju vanligt att barn har feber och även ganska hög, men jag blir iaf så orolig...
Jag hoppas verkligen att det har gått över tills imorgon. När jag skulle sätta på henne pyjamasen så såg jag att hon var alldeles röd där hon hade blivit stucken och lite svullen och hård i huden. Det kan tydligen bli så efter dom har fått spruta..men vi får se om det har gått ner tills imorgon.

Så nu har jag två sjuka älsklingar här hemma. Kenneth är hemma och är förkyld han. Så jag får pyssla om dom.

Nu ska jag mysa med min stora älskling i soffan och äta marängsviss! :D

Snart helg

I dag är det 1 vecka sen jag, Kecke, Sandra och Patric åkte till Rossen! Känns ungefär som 3 dagar sen..
Vi hade det i alla fall hur bra som helst! :)

Jag och K hämtade Sandra i Gävle vid 12.30. Vi åt på MAX och sen begav vi oss till Bollnäs. Vi gick en sväng på stan och tog sen en fika. När vi satt där kom Patric och mötte upp oss. Vi handlade på Systemet och åkte sen hem till hans föräldrar för att hämta nyckeln till stugan.
Vi kom inte fram till stugan förrens efter 18 tiden nån gång. Då fixade vi tacos och kollade på Let´s Dance.
På lördagförmiddag begav vi oss ut med skotrarna. Patrics morbror var oxå med. Vi åkte till Harsa och åt lunch där.
Vilade när vi kom hem för att vid 19 tiden åka ut en sväng igen och grilla på sjön. Det var jättemysigt.
På kvällen kollade vi på Melodifestivalen och åt god mat.
Söndagen hann vi inte göra så mycket på. Åt lunch och städade och sen begav vi oss hemåt.
Vi hade en supermysig helg! :)

Den här veckan har varit lugn. Har inte gjort så mycket. Var till Sandviken och fotade Alva på Arbetarbladet i tisdags.
Igår var mamma här. Vi bakade bullar kärleksmums och choklasnitt. Så nu finns det lite hembakat tills Alva fyller. Och dit är det ju precis en vecka idag!!!

Nu är det dags för blöjbyte här!!!

Torsdag

Den här dagen har nästan sett ut som gårdagen.
När vi var klara för dagen, strax före 11 så gick vi till mamma/mormor.
Jag drog Alva i pulkan dit. Hon tycker att det är såå kul! :)
Vi blev kvar där i nästan fyra timmar. Alva sov middag i sin säng som hon har där. Och det gick bra. Jag ville att hon skulle vänja sig med sängen där och allt annat nu när hon ska sova där fredag och lördagnatt.
Vid 15 gick vi upp till moster på kiosken som vi lovade igår. När vi var där så ringde pappa och sa att han. Gunilla och Ulla tänkte komma och hälsa på. Så då traskade jag och Alva hem.
Satt in en blåbärspaj i ugnen när jag kom hem. Så den åt vi till fikat. Mumsigt värre! :)

Alvis sover sen en timme tillbaka. Jag är så glad att det går så bra med nattningen nu. Jag eller K ger henne välling i soffan. Sen går vi in och lägger henne i sin säng och drar i gång speldosan. Oftast innan den har tystnat så har hon somnat. Och sen sover hon hela natten till mellan 8-9. Det är såå skönt! Hoppas bara att det håller i sig. Oftast vaknar hon inte en enda gång på hela natten heller! Duktig kicka! :)

K är i Stockholm och kollar på hockey. Sverige-Ryssland, med en gammal kompis från Boden som jobbar där nere. Så han kommer nog inte hem förrens i natt han.

I morgon åker vi till Rossen med Sandra och Patric. Det ska bli riktigt kul med lite skoteråkning bland annat!

Nu ska jag packa lite innan jag ska kolla på Lyxfällan!!

I dag...

I dag har jag och Alva varit hos mamma/mormor och hälsat på. Ätit lunch och fikat där.
Sen hälsat på syrran/moster på kiosken en sväng. Tagit en prommis och varit på affären och handlat!

En helt vanlig skön dag! :)

Nu: mys i soffan med älsklingen :)

Tävling



Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos
Ljuvating i Nikitas blogg
Tävla HÄR du också!


Jag kunde inte motstå att tävla om ett presentkort hos Ljuva Ting. De har ju såå fina saker!

Monday

Måndag igen då.. Helgen bara svischade förbi.
I går jobbade jag på kiosken 09.30-17.
I lördags jobbade jag oxå, 10-15. På kvällen var vi bara hemma och mös. Kollade på film som både jag och älsklingen somnade ifrån. Så bra var den..hehe.
I fredags slutade K redan vid lunch. Så Alva var hemma med honom medans jag och syrran var till Gävle. Hon behövde shoppa lite grejer. Jag köpte 2 par byxor och en body till Alva. Jag köpte även inbjudningskort till bröllopet. :) Nu gäller det bara att skriva och skicka iväg dom. :)
Vi var bara hemma i fredagskväll med. Skönast så när man ska jobba..
I torsdags var jag och Alva till Gävle. Först lunchade vi med Maria och Alma. Sandra kom och åt med oss hon med. :)
Efter det åkte vi och hälsade på Anna och Tilda. Så det blev en heldag i Gävle då!
Vad jag gjorde i tisdags och onsdags kommer jag faktiskt inte ihåg..

I morse såg jag att Alva har fått sin 6:e tand. Nere på höger sida. Lilla gofisen. Nu kryper hon riktigt oxå, på knäna. Men jag märker att hon vill upp och stå helst hela tiden. Hon försöker dra sig upp på alla möjliga ställen och helst uppför mina ben..haha. Nu är det ju mindre än 3 veckor tills hon fyller 1 år! Ett helt år liksom.. Ojojoj..


Inställt

Jag struntar i att ha nåt klädparty, då det endast är 2 stycken som vill/ kan komma..

RSS 2.0