Underbara sol..

Vilket underbart väder det har varit de senaste dagarna.. Heeelt underbart! :)

I torsdags när Hanna och Svea var här och hälsade på så premiärfikade vi på våran altan. Först gången i år! Det var så himla skönt att sitta där i solen!

Vad har jag mer haft för mig då??
Vi var på Öppna förskolan i tisdags och i fredags. På fredagen var jag och Alva även  in till Köpis och träffade Sandra. Jag hade tänkt shoppa lite, men Alva var inte alls på humör för det. Så vi ska göra ett nytt försök i morgon och då får Alva vara hos mormor.
I lördags och i söndags så jobbade jag. Så jag fick tyvärr inte njuta av det fina vädret nåt då..Men jag tjänade pengar i stället och det är ju inte helt fel det heller! ;)

I dag hade vi sovmorgon här hemma. Alva väckte inte mig förrens 08.20. Men hon är lite hängig och säkert lite tröttare därför. I söndags började det rinna i hennes näsa och i går rann det konstant och hon hade även lite feber igår. Men i dag har hon varit mycket piggare och snoret har inte alls runnit lika mycket idag. Men de tre senaste nätterna har jag varit tvungen att vara inne med henne tills hon har somnat. Hon som alltid har varit tvärtom. Vet inte om det har med förkylningen att göra eller om hon har kommit in i en ny fas. Men det har iaf gått jättebra, än så länge.
Jag har suttit brevid sängen och hon har somnat på ca 20 minuter. Så jag ska absolut inte klaga.

Måste ju även skriva att jag och Alva var på 1-års kalas i går! Det var Tilda som fyllde år! :)

Nu ska jag greja lite grann innan det är dags för Desperate. Det får jag inte missa..

K är borta och jobbar igen. Men det här är (är det sagt) sista veckan iaf..

BVC

I dag när jag och Alva hade gjort oss i ordning så gick vi ut på en promenad. Vi var ute i typ en timme. Och det var såå skönt. Jag gick ganska lugnt med vagnen och bara njöt av solen.. Riktigt nice! :)

Vi gick till moster på kiorren och hälsade på. Där åt vi även lite lunch innan det var dags att gå till BVC och väga och mäta lilla Alvis.
Hon är nu 79 cm lång och väger 11150 g.
På vägen därifån så somnade lillstumpan i vagnen. Så jag gick hem till mamma och lämnade av henne där, så fick hon sova ute på altanen där.
Jag var tvungen att gå hem och göra ett ATG prov på datorn. Det ska börjas med "Direkt spel" på kiosken. Så alla som jobbar måste göra ett prov. Kan ju säga att det var inte lätt och det var hur mycket som helst att läsa innan. Men efter ett par fösök så klarade jag det iaf..

Så då gick jag tillbaka till mamma och där blev vi kvar tills det var dags att gå hem och göra kväller med Alva.
Så nu sover hon sen en timme och K är borta och jobbar och jag sitter i soffan och ska kolla på CSI som börjar nu..

Första stegen..

Oj, nu var det verkligen längesen jag bloggade! Har helt enkelt inte haft tid..och inte så mycket lust heller.

Tänkte bara att jag skulle uppdatera en snabbis!

Det största som har hänt sen sist är att Alva har tagit sina första steg på egen hand! :) Min lilla duktiga flicka!
Det var på Öppna förskolan i fredags. (Ja vi har börjat gå på Öppna på Smassens skolan, som är min gamla skola. Jag och Marre med Alva och Elvira.) Så när vi fyra var inne i det lilla "köket" så stod Alva vid bordet, men så plötsligt släppte hon taget och gick tre steg och sen satte hon sig. Jag blev alldeles till mig! Det känns ju så himla stort just med de första stegen. Även fast det känns som att Alva nästan är lite sen med att gå...
Men hur som helst. Jag sa till Marre: Såg du!? Och då säger hon: Ja men hon gick ju i tisdags när vi var här!
What!!??? Det missade jag liksom. Fast än Marre sa då: Kolla! När hon kom gående med Alva. Men jag trodde att Alva höll i henne. Men det hade hon visst inte gjort, utan hon hade tagit ett par steg själv då med! :)

Så när vi kom på fredagen så berättade jag för K. Sen satt vi på golvet mittemot varann och Alva stod mot mig. Så ja jag: Gå till pappa då! Då vände hon på sig och gick tre steg fram till K! :) Så då fick han se det för första gången.
Det är ju inte så att hon inte kan gå, för hon travar omkring hur bra som helst, bara hon har nåt att hålla sig i. Hon är bara för feg för att släppa taget. Fast på sätt och vis så är det bra. För tack vare det så har vi faktiskt sluppit några olyckor. Än så länge..peppar peppar..

Annars så rullar väl allting på.. Vi är friska och mår bra, tack och lov.
K är borta och jobbar i veckorna. Han har varit borta i två och ska vara borta i två till. Det är tråkigt men det går..

Nu ska vi ta och göra kväller här eftersom dom åker redan vid fem i morgonbitti!!

Finväder!

Vad skönt det är när solen äntligen vill kika fram! Fast det har tyvärr blåst en del. Men det har varit nästan +8 grader. Riktigt nice!

När jag och Alva hade gjort oss klara för dagen, så tog vi en promenad. Var in på affären och handlade lite och hälsade sen på moster på kiosken. På eftermiddagen var vi på återbesök på Hälsocetralen för att kolla Alvas öron sen hon hade öroninflammationen. Det såg jättefint ut nu. Skönt! :)
När vi var klar där så åkte vi och hälsade på morfar och Nillan!

I går var vi först till mormor och hälsade på. Sen var jag upp på kiosken och jobbade mellan 13-15 när syrran var och lämnade blod.
På eftermiddagen var vi till Gävle och grattade Anders som fyllde år.
Alva och Tilda var så söta ihop. Tilda skjussade Alva i sin lära-gå-vagn. Det såg så himla gulligt ut!

I måndags hade vi finbesök av Sandra! :)

I morgon var det tänkt att jag och Sandra skulle träffas på Köpis för att shoppa lite. Men tyvärr så ligger både hon och Patric i magsjuka. Stackrarna..
Får se om jag får med mig mamma i stället kanske..

Nu har jag inte så mycket mer att skriva...


RSS 2.0