Nu går hon :)

Tänkte att jag skulle göra en riktig uppdatering nu. Men jag vettefan om jag orkar...

Måste ju iaf skriva att nu går Alva helt själv. Hon har ju gått några steg då och då ett tag. Men i lördags tog det fart på riktigt. Jag satt vid köksbordet och K på golvet en bit bort. Så började Alva gå från bordet och bara gick och gick. :) Hon gick flera meter. Och så har det fortsatt! :) Hon är så duktig så! Det går inte så fort än, men det går framåt.

Annars är väl allt som det ska! Vi mår bra efter alla sjukdomar. Bara lite snoriga fortfarande, men det står man ju ut med.
Planerar för fullt med bröllopet gör vi ju nu också. Det är ju bara 4 veckor kvar på lördag. Det går ruggigt fort!!! Men det går rätt bra iaf, så det blir nog bra i slutänden! :)

Mycket mer än såhär blir det inte nu...

Sjuka familjen

Jag har blivit så dålig på att blogga. Varken orken, lusten eller tiden finns där tycker jag. Men samtidigt känner jag mig stressad när det har gått många dagar och jag inte har skrivit. Så pass att det känns ibland som att jag kanske skulle lägga ner det här med att blogga..

Men nu har man ju ännu mindre ork när man är sjuk.
Det började med att Alva blev dålig i söndags. Pappa ringde vid 15 när vi fortfarande var kvar hos Anna och Anders efter min karatefyllan dan innan. Blää alltså. Han frågade iaf om vi var på väg hemåt för Alva var jättevarm också hade hon kräkts tre gånger. Så vi skyndade oss dit. Hon fick en supp direkt och så åkte vi hem.
Hon sova hela natten, men när jag tog upp henne på måndag morgonen så hade hon 39,9 i feber också hade hon bajsat, förmodligen många timmar tidigare, så hon var jätteröd och svullen på pullan. Jag tyckte såå synd om henne så det var hemskt. Fast jag var in nästan en gång i timmen under natten och luktade på blöjan och kände på henne så mäkte jag inte att hon hade bajsat.
Så hela måndagen var hon jättehängig.
I tisdags var hon mycket piggare. Fast fortfarande dålig i magen. Fast nästan ingen feber och inge mera kräk.
Men så i onsdags var hon lite sämre igen och tog sig vid ena örat och gnällde. Så jag ringde HC och vi fick komma dit på eftermiddagen.
Läkaren sa att hon var röd i ena örat och skrev ut Kåvepenin. Kvällsdosen fick jag i henne och även morgondosen igår. Fast det var inte lätt. Hon tyckte det var jätteäckligt och det är den oxå.
Men så igår tog vi en liten promenad till affären och sen till mamma. När vi satt  på mammas kökssoffa så kommer det upp världens kaskadspya!!! Helt oväntat. Det kommer över hela henne och nästan hela mig. Så det var bara att duscha henne och jag fick låna kläder av mamma. Sen var det bara att gå hem.
När vi kommer hem så ligger K på soffan och är jättedålig. Frossa och dålig mage.
När vi skulle få i Alva kvällsdosen så kräktes hon upp den direkt.
Jag ringde rådgivningen och hon där sa att vi var tvungen att få i henne penicillinet. Så vi gjorde ett nytt försök med saft i. Men det kom oxå upp. Så då sket vi i det. Det var ju så himla synd om henne.
Så i morse ringde jag HC och bad om en annan sort. Så på eftermiddagen åkte jag till Sandviken och hämntade ut Amimox. Det gick det bra att få i henne. Hon gapade självmant efter lite tjat.

Nu sover hon söt sen nästan två timmar. K ligger inne på sängen och kollar på hockeyn och jag sitter i soffan.
Alva har fått varit hos mormor idag. Både jag och K har mått så jäkla dåligt. Han med magsjuka och jag med feber och en jäkla förkylning. Vi låg deckade i soffan halva dan. Och när man då har ett barn som inte alls verkar dålig så kan det faktiskt vara jobbigt att vara förälder. Man känner sig så dålig när man inte orkar. :( Så då var det bättre att hon var med mormor.
I morgon måste jag jobba! Gahh!! Hoppas verkligen att jag mår bättre. Iof så mår jag bättre nu än vad jag gjorde tidigare idag. Och jag är jätteglad över att jag slapp jobba idag iaf..

Nu ska jag göra älsklingen sällskap i sängen. Behöver min skönhetssömn om jag ska orka jobba i morgon..

Det blev ett ganska långt inlägg ändå.. Får väl se hur länge det dröjer tills nästa gång..
Fast den som väntar på nåt gott... ;)


RSS 2.0