Världens finaste

image14
Knappt 1 timme gammal här



image15
5 dagar gammal


1 vecka

Ja idag blev lilla Alva 1 vecka gammal. Varför går tiden så fort?? Det känns som att det var typ 2 dagar sen hon kom. Vi har det i alla fall hur mysigt som helst här hemma jag och min lilla familj! :)
Allt går jätte bra. Amningen fungerar bra, även om jag har ganska ont i tuttarna och Alva är så snäll. Det är mest sova och äta som gäller för hennes del.
Gulsotsvärdet hade gått ner efter att vi var på BB och kollade det i måndags och hon hade gått upp mer i vikt. Så det känns jätte skönt. Så nu behöver vi inte åka in dit nåt mer. Vi måste bara hålla koll utifall hon skulle bli nå gulare. Men det har hon inte blivit som tur är.

Nu ska jag fortsätta mysa med mina älsklingar i soffan! :D

Vackrast

Nu har vi äntligen våran älskade lilla Alva hos oss. Lyckan är oendlig. Hon är det vackraste jag någonsin har skådat. Tänker inte dra hela forlossningshistorien nu.
Ville bara skriva att vi är hemma och att vi mår bra! :D

image12


Vecka 41

Bebisen & Du: Det händer inte så mycket mer med dig och bebisen nu. Bebisen är färdig att komma ut till det verkliga livet. Du går på tätare kontroller och har säkert fått eller kommer att få ett datum för igångsättning. Tänk på att vila. Snart sitter du och myser med din bebis.

Idag går jag in i vecka 41, 40+0 och ingen bebbe än..
Jag vaknade inatt och hade molande värk, som mensvärk i magen och ut i ryggen, men jag lyckades somna om i alla fall. Men när K gick upp vid 6.30 så fick han hjälpa mig på med TENS-apparaten för då hade jag ont. Jag värme även vetevärmaren som jag har lånat av Hanna. Det var verkligen skönt att ligga med den mot magen. Så efter ett tag så somnade jag om igen. När jag sen vaknade så var värken borta.
Så jag vet inte om det börjar vara på G eller om det är falskt alarm. Vi får väl se vad som händer under dagen.

Nu ska jag i alla fall lägga mig i soffan och vila för jag känner mig himla trött idag.

Nu vill jag ha min bebis här hos mig!!! Vi längtar såå efter dig!


.....



Pappa pussar på magen ;)

Dagen D

Ja då var den stora dagen här. Dagen då våran bebis är beräknad att komma. Men så kommer det nog inte att bli, för i min mage är det hur lugnt som helst. Jag tror faktiskt att jag kommer att gå över tiden minst en vecka. Jag hoppas ju inte att det blir så, men har en känsla av det.. Fast man vet ju aldrig.. Det kan ju faktiskt sätta igång precis när som helst.. Vi väntar med spänning. ;)

Idag har jag haft besök av Sandra, Stina, Tina och lilla Max. Det var så trevligt så! :) Vi åt grekisk sallad och fikade lite efter det. Kul var det att få besök i alla fall!

Nu såg jag att min älskling kom med bilen, så nu blir det till att fixa lite mat..

Håll tummarna att våran lilla bäs vill komma nu!!! ;)

2 år

Idag har jag och Kenneth varit förlovade i 2 år och varit tillsammans i 2 ½.

Tiden går fort. Men jag minns det som igår.. Tiden med honom har absolut varit den bästa tiden i hela mitt liv.

Han är väldens underbaraste pojkvän och han gör mig så otroligt lycklig! Jag är fortfarande lika kär som när vi träffades, om inte mer till och med. ;) Jag hoppas att det alltid kommer att vara vi.
Och lyckan över att vi när som helst kommer att ha våran efterlängtade bebis hos oss gör mig alldeles rörd..
Jag är såå lycklig!! :D Det kan nog inte kännas bättre än så här!!


3 dagar kvar..

Till beräknad BF är det idag. :) Tror inte att det är nåt på G än i alla fall. I går trodde jag att det hade börjat eftersom jag kände som mensvärk och det gjorde ont ut i ryggen. Men det avtog efter typ två timmar och sen dess har jag inte känt nåt mer.
Det jag måste bli bättre på är att vila! Den här veckan har jag inte vilat nåt vad jag kan minnas.

I måndags var jag hemma och tog det lugnt. Men det var enda dagen.

I tisdags var jag till BM på morgonen och efter det var jag och hälsade på Stina i hennes nya lägenhet. Sandra kom oxå dit. Vi fikade och pratade och hade det trevligt!

I onsdags blev det en vända till Gävle igen och sista gången på Föräldrargruppen. BM gick igenom olika bedövningar inför förlossningen. Vi fick även träna andning och avslappning.

I går, torsdag följde jag med syrran till Köpis på förmiddagen.Vi gick omkring där och kikade, sen var vi även en sväng till Owes och en snabbis till Gävle. Vi kom inte hem förrens närmare 16 tiden. Eftersom jag visste att K skulle komma hem senast 16.30 och vi skulle ut och äta så hann jag inte vila nåt då heller.
När Älsklingen kom hem så hade han en bukett med röda rosor och en chokladask med sig till mig. Jag blev såå glad. :) Han är väldens bästa. Vi gjorde oss i ordning och fick för oss att vi skulle åka till Köpis en sväng och kolla på tv till sovrummet som vi har pratat om så länge. Så det gjorde vi och vi köpte till och med en. En 32 tums plattv blev det. :) Sen åt vi på Östens Pärla i Sandviken. Det var så gott med kinamat.

Idag har jag haft en hemmadag efter tre dar ute i farten. Kände att det var välbehövligt. Men dagen har gått så himla fort, så riktigt vilat har jag inte gjort.. Fy mig..

Men nu ska jag lägga mig i soffan igen och mysa med älsklingen!!

Trevlig helg alla!!!


 


Vecka 40

Bebis: Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten. Det är nu redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern och börja sitt nya liv utanför. Det kommer att behöva all din kärlek och omvårdnad. Barnet är utrustat med över sjuttio olika reflexer, nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett.

Du: Magen är ungefär lika stor som i förra veckans kontroll. Det är dags för din bebis att komma ut nu. Nu är du inne i den vecka då du förväntas föda, men i själva verket är det bara ca 5 procent av alla barn som föds på den beräknade nedkomstdagen. Du får räkna med plus/minus två veckor och de flesta föder efter det beräknade datumet. Om du går in i vecka 41, fortsätter du dina kontroller hos MVC som vanligt och i vecka 42 görs en extra kontroll på sjukhus med ultraljud för att kontrollera att både mor och barn mår bra. Ibland kan det behövas hjälp med att sätta igång förlossningen, då sköts det på förlossningen/BB. Din kropp är förberedd med en uppmjukad och delvis öppnad livmoderhals och snart kommer barnet att vara i dina armar. 
Har du inte packat BB väskan ännu så är det hög tid att göra det nu. Snart är det ni som åker in till BB. Lycka till!

Idag  är det 3 dagar kvar till BF. Ingen Bebbe i sikte än i alla fall
Jag trodde faktiskt att det hade börjat igår kväll. Mellan 20 och 22 hade jag ont långt ner i magen, som mensvärk och det gjorde ont ut i ryggen. Det höll på fram och tillbaks i två timmar. Vid 22 gick jag och tog en dusch och efter det så kände jag inget mer. Sen dess har det varit lugnt.
 Jag var till BM i tisdags. Blodtrycket låg på 120/75. Magen hade inte växt nåt sen förra gången.
Bebbens hjärtljud låg på 148 slag/min. H*n hade flyttat ner sitt huvud en bra bit men det är fortfarande ruckbart.
Vågen visade + 1 kg sen förra gången. Så sammanlagt har jag gått upp 18 kilo nu. Ojoj.. Undrar hur mycket som kommer att vara kvar efter förlossningen. Det blir nog till att kämpa.

Kanonkula

Vecka 39   38+1


Elefantsjuka??

Ja det kan man ju tro att jag har när man ser mina fötter..

Dom ser för hemska ut..              Lite svullna??

                      

Idag...

är det precis 1 vecka kvar till BF :)

Vecka 39

Bebis: Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära.
Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten.
Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser.
Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du: Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det. Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen.

Ja, nu är det inte långt kvar tills vi har våran lilla älskling hos oss. :D Vi längtar som bara den..
Jag har mycket förvärkar nu, upp till 15 om dagen. Tung och trött känner jag mig verkligen, speciellt på morgonen. Det är fortfarande full rulle i magen. Bebbens rörelser känns jätte tydligt! Det är så mysigt!
:)

Idag är det 13 dagar kvar till beräknad BF!!!

Planer för denna vecka

 Måndag: Hemma/ vilodag
   Tisdag: Får besök av Marre och Elvira
 Onsdag: Andra gången på Föräldrargruppen 14.30
Torsdag: Träffa Sandra och Johnny. Fikade med Sandra, Stina, Johnny och Stefan.
   Fredag: Hämta ut Tens-apparat på Förlossningen 14.00
   Lördag: Får besök av Anna och Anders 
  Söndag: Fick spontant besök av Maria, Micke, Anton och Elvira.


Smärta

Usch vad jag har ont i min rygg nu. Det känns som att det blir värre för varje natt som går. Jag har så svårt att vända mig i sängen. Varje gång jag ska byta sovställning och kommer till ryggläge så hugger det till så fruktansvärt i svanskotan och rätt ut i bäckenet. Så sömnen blir verkligen rubbad, med tanke på att jag måste gå på toa typ varannan timme oxå. Det tar ett bra tag på morgonen när jag har gått upp innan jag kan gå någolunda normalt. Ibörjan vaggar jag fram som en gammal tant. Ser nog ganska rolig ut. Men jag ska väl inte klaga heller, vi kommer ju snart att få en bäbis :D. Idag är det 16 dagar kvar till beräknad BF :)

Helgen har varit jätte lugn. Vi har inte gjort nåt speciellt.
Igår hjälpte K pappa och Gunilla och flytta och efter det var han till Jädraås och tittade på rally. Men jag har bara varit hemma och vilat. Jag känner att jag måste vila lite på dagarna nu eftersom nattsömnen är mycket sämre. Jag är ju van att sova hela nätter annars..

Om en stund ska vi i alla fall åka till pappa och Gunilla och hälsa på. Jag är nyfiken på hur dom har fått till det i nya lägenheten.

BM besök

Ja igår var det dags för 8:e besöket hos BM. Allt såg bra ut. :) Blodtrycket låg på 120/70. Magen hade växt 2 cm och ligger nu på 36 cm. Bebbens hjärtljud tiggade på, 148 slag/min. Den hade inte flyttat ner sitt huvud nåt mer än.

I tisdags var jag och Kecke på visning och information på BB. Det var väldigt intressant. Jag fick hålla tillbaka tårarna några gånger. Jag är ju så känslig nu för tiden *ler*. Tyvärr så fick vi inte se några rum för att alla var upptagna. Men en liten rundvisning av övriga våningen fick vi i alla fall.

Idag ringde jag till Fölossningen för att höra om jag kunde få låna hem en TENS-apparat. Så nästa fredag ska jag dit och få låna en.

Nu har verkligen nedräkningen börjat! Innan den här månaden är slut så har vi förhoppningsvis våran Bebis hos oss. Längtan är stor! :D Det är 17 dagar kvar idag till beräknad BF. Men jag får nog räkna med att gå över lite.
Mamma gick över 2 veckor både med mig och med syrran. Hoppas att jag slipper gå över så länge i alla fall.


RSS 2.0