Nu så..

Nu var det ett tag sen jag bloggade! Men jag hinner inte på dagarna. Jag har fullt upp då och på kvällarna så vill jag umgås med familjen.
Men nu sover Lillan så sött i sin babysitter så jag tänkte passa på att uppdatera lite innan hon vaknar. Hon kikade upp för en stund sen, men så började jag vagga sittern med ena foten och då somnade hon om. Hon har ändå sovit 1,5 timmar och hon somnade utan tutte så hon kommer vara hungrig när hon vaknar.

Allt är i alla fall bra med oss alla tre. Dagarna går så fort bara så jag tycker inte att jag hinner med allt jag vill göra ibland. Men så blir det ju såklart när man har en liten hemma och som dessutom är väldigt mammig. :) Alva vill inte sova själv, så om jag ger henne mat och hon somnar vid bröstet och jag lägger ner henne så vaknar hon nästan på en gång och är ledsen. Och är hon vaken så vill hon helst bara bli buren. Hon gillar inte att sitta i babysittern eller ligga i babygymmet nå längre stunder. Så jag känner mig lite låst ibland. Men hon är ju så liten än så det hinner väl ändras. Men idag när jag åt frukost så satte jag henne i babysittern och då somnade hon faktiskt av sig själv. Och i morse när jag duschade så hade jag henne på skötbädden på golvet i badrummet och det gick och så bra. Trodde nästan att hon hade fått kolik för några dagar sen. Tre nätter i rad så gallskrek hon två timmar i streck och vi märkte att det var magen som hon hade ont i. Men mån, tis och onsdag natt gick jätte bra. Jag lade mig i sängen med henne och gjorde kväller lite tidigare och då somnade hon vid bröstet och sov bra hela nätterna. Hon vaknade bara till några gånger och ville ha tutte.

Igår kväll somnade hon vid 22 tiden men sen vaknade hon vid 23.30 och var jätte ledsen. Men det höll inte i sig så länge, så sen somnade hon och har sovit bra i natt och så. Skönt!!


Vad har hänt under veckan då!??

Jag var ju till Hanna förra torsdagen och fick påsklunch. Det var så trevligt så! På kvällen var jag hemma hos syrran för K skulle hjälpa en kompis som har flyttat att riva tapeter i hans lägenhet.

fredagen tog jag och syrran en promenad med barnvagn och hund. På kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt.
lördagen (påskafton) var vi till pappa och Gunilla på påskmiddag. På kvällen var vi bara hemma.
Vi var på kalas hos min kusin Emma på söndagen.
Sen blev det påskmiddag igen fast hos mamma på måndagen.
Var till Sandviken en sväng på tisdagen med mamma och gick i lite affärer.
I onsdags fick vi först besök av Stina på dan och sen av min faster, min ena kusin och hennes två barn.
Igår var jag och Alva till Köpis en sväng med mamma och syrran.. Så då blev det lite shopping! :)

Så har min vecka sett ut!
Nu ska jag kolla runt lite här innan lillgumman vaknar!!


1 månad

Idag blev Alva 4 veckor och imorgon blir hon 1 månad gammal! Tiden den går fort!

Det blev ingen prommis med Tina och Maria igår. Natten var faktiskt jättebra. Jag gav Alva mat vid 00 tiden och hon somnade vid tutten som vanligt. Sen vaknade vi inte förrens pappas klocka ringde 06.00. Jag blev alldeles paff att vi hade sovit hela natten. Så då fick hon mat igen, men jag kände mig endå väldigt trött och inte alls sugen på att åka någonstans. Så vi somnade om och sov till 09, då var det matdax igen och så somnade vi om igen och vaknade 10.20. Då kände jag mig utsövd. Så skönt.
Så vi hade en hemmadag igår. Mamma kom och hälsade på en sväng och sen kom även Desirée, Keckes jobbarkompis tjej hit.

Idag har Anna och hennes mamma Karin varit här och hälsat på. Alva fick så fina Hello Kitty kläder av Karin. Ett sett med byxor, tröja/klänning och strumpor.
Alva sov även bra natten som var. Hon åt när vi lade oss vid 00 tiden, sen vaknade hon vid 04 och åt, sen vid 08. Då bytte vi blöja och så fick hon mat igen. Men sen sov hon endå till 12.30. Helt otroligt! Jag fattar inte att hon kan sova så länge. Fast det är ju skönt att hon inte vaknar typ 06 på morgonen och är pigg.

Jag har fått så fruktansvärt ont i min vänstra bröstvårta. Det har bara blivit värre och värre. Jag ammade Alva på det bröstet vid 16 tiden igår och inte förrens 08 imorse. Då var såklart bröstet sprängfyllt. Men när jag ammade på det så gjorde det så ont att tårarna sprutade. Det gjorde så ont så jag blev kallsvettig och illamående.
Så när jag gick upp vid 11 så tänkte jag att ska skulle försöka tömma lite mjölk i nappflaska. Och det gick faktiskt bra. Jag fick i alla fall ut ca 40 ml.
Men så mjölkade jag ur för typ en timme sen och då fick jag ur över 80 ml. Mer än halva flaskan. Det känns jätte skönt att jag kunde göra det så får jag vila bröstet från amning ett tag.

Imorgon ska jag in till Gävle och hälsa på Hanna. Hon har BF på fredag så det blir nog sista gången jag träffar henne imorgon innan hon får.
Sen ska jag och älsklingen åka och köpa ett bärsele. Jag blir så låst här hemma när Alva är vaken och absolut inte vill ligga själv. Och går jag runt och bär på henne så kan jag ju liksom inte göra nåt annat. Så jag hoppas att det kommer att funka bra med bärselet!

Nu ska jag passa på att gosa lite med min stora älskling medans min lilla älskling sover här brevid i soffan! :)

Kalas

Idag har Alva varit på sitt första kalas, hos Sandra! :)
Innan vi åkte dit så var vi till BVC. Alva hade gått upp 200g sen förra veckan, så nu väger hon 4100g. Hon hade även växt 0,5cm, nu är hon 54cm. Hon ligger precis på viktkurvan och lite över på längden.
Jag berättade för Anna på BVC att Alva har vänt på dygnet och är vaken nästan hela nätterna. Men hon sa att det är inte så lätt att göra nåt åt det nu när hon är så liten. De senaste tre nätterna har jag inte fått sova mycket. Natten till lördagen sov jag 2,5 timmar på hela natten och nu i natt lika så. Det är som att hon inte kommer till ro när vi ska sova. Först tuttar hon och så somnar hon med tutten i munnen, sen släpper hon den i sömnen, men efter bara en liten stund vaknar hon till och letar efter den igen. Hon vill liksom sova med tutten i munnen hela natten helst. Sen ligger hon och bökar och sparkar med benen och vill inte sova. Som tur är så skriker hon inte så mycket i alla fall.
Vi får väl se hur den här natten blir. Det känns nu att jag har sovit dåligt i natt. Jag sov på soffan för ett tag sen, men känner mig fortfarande väldigt trött. Det var tänkt att jag skulle ut på promenad med Tina, Max, Maria och Elvira imorgon. Men som det känns nu så vill jag helst sova ut imorgon och sen bara vara hemma och ta det lugnt. Men vi får se hur det känns imorgon bitti.

Det var i alla fall jätte trevligt hos Sandra! Vi fikade och pratade en massa. Sen kom hela tjocka släkten. Både Sandras och Patrics. Så vi blev rätt många. Alva hon sov hon och brydde sig inte om nåt. Det är skönt att hon inte är lättväckt.

Kenneths föräldrar och syskon var ju här i helgen! Det var trevligt, men tiden gick så himla fort. Dom kom på fredagen vid 18 tiden och åkte i går vid 11 tiden. Men vi fick i alla fall umgås ett tag. Och dom fick äntligen träffa Alva som dom hade längtat så mycket efter!

Nu ska vi ta och göra kväller här hemma. Alva är jätte pigg just nu. Hon ligger på pappas bröst och tittar. Så förhoppningsvis så kommer hon att kunna sova om en stund.
Hon har blivit så himla stark i nacken. Hon reser jätte mycket på nacken och igår när hon låg på hans bröst så reste hon både på huvudet och på överarmarna. Hon är så duktig våran lilla älsklingsgumma! :)

Mer besök

Igår var Alva till Köpis för första gången. Det var inget som hon tyckte var kul direkt. Inte vill hon ligga i vagnen när hon är vaken heller. Jag och Alva mötte upp Sandra där vid 10.
Innan dess hade jag och Kenneth varit till Familjerätten. Så nu har han skrivit på papper att han är Alvas pappa. Inget han skulle kunna förneka heller, så lik honom som hon är! ;)
På Köpis hade jag hoppas på att hitta lite kläder. Men det gick inget bra. Jag hittade en lång skjorta till mig och så köpte jag en body till Alva.
När vi hade varit i Valbo så åkte vi och hälsade på Tina och Max. Det var så kul att träffa dom. Alva hon sov så gott som hela tiden.

Idag har vi haft en hemmadag. Alvas mormor har varit här och varit lite "barnvakt" så jag har kunnat greja lite.
Sen fick vi besök av min kusin Emma och henns Ante. Alva fick en så söt klänning och en prickig body av dom.

Imorgon kommer Alvas farmor, farfar, faster och farbror hit. Dom blir kvar över helgen. Det ska bli så kul att träffa dom.

Nu ska jag mysa med min lilla familj i soffan! :D


Uppdatering

Nu var det en vecka sen jag bloggade sist! Dagarna går så fort och man har ju annat att göra än att sitta vid datorn.
Men nu tänkte jag uppdatera lite. Det är ju kul att kunna gå tillbaka själv och läsa vad man har haft för sig! :)

onsdagen förra veckan kom min farmor och hennes gubbe och hälsade på! Alva fick en jätte fin body och en dress med byxa och huvtröja av dom.
När dom hade åkt så åkte jag, Kenneth och Alva till Sandviken. Jag skulle titta på en ny amingsbh. När vi hade varit på stan så åkte vi till pappa och Gunilla och hälsade på en sväng!

Torsdagen blev en hemmadag med massa mys! :)

fredagen var vi ut på en promenad. Först gick vi ner till syrran och jag solade en stund. Gud så skönt det var! Det var ju så längesen sist. Efter det gick vi till min mamma och där blev vi bjuda på våfflor. Sen gick vi till affären och handlade lite. På kvällen var vi bara hemma och mös.

I lördags tog vi en längre promenad. Veronica och Sammi följde oxå med. Vi var väl ute i ca 1 timme. Vid 15 tiden kom Anna och Anders på besök.
På kvällen var Veronica här och lagade grekisk mat. Det var såå gott. Sen kollade vi på Melodifestivalen.

I söndags var det en slappdag. Hela familjen var så trött. Fast vi hade fått sovit rätt så bra på natten. Jag var ner till syrran och solade en sväng bara. På kvällen kom Maria, Micke, Anton och Elvira hit en snabbis.

I går var det dags för Kenneth att börja jobba igen. Inte ett dugg kul, men inte mycket att göra åt det heller.
Jag och Alva var till BVC. Där blev hon mätt och vägd. Nu väger hon 3900 g och är 53,5 cm. Hon följer kurvan bra.
På eftermiddagen var Sandra här och hälsade på! Alva fick jättefina kläder av henne. Och även jag fick en present
:D och en fin bukett tulpaner. Tack så jätte mycket gumman! :)

I dag har Hanna varit här och hälsat på. Även av henne fich Alva jättefina kläder. Hon fick oxå ett par sockor och en leksak som Hannas mamma hade gjort. Hon är för gullig hon!

Så har veckan sett ut!!

Allt går i alla fall bra här hemma med lilla Alva. Vi har väl inte fått in nå rutiner precis. Det är väl svårt när hon är så liten än. Natten till i söndag och natten till igår så har hon vaknat varannan timme och ammat. Men hon vaknar inte och skriker utan ligger bara och bökar och sparkar tills jag ger henne tutte. Så äter hon en stund och somnar sen vid bröstet. Natten som var så somnade vi alla vid 00 tiden. Alva hade ju sovit innan, men vaknade när vi gjorde kväller. Sen vaknade jag vid 2 av att hennes blöja hade läckt. Så då var vi upp och bytte och efter det fick hon mat och så somnade vi om. Sen sov vi tills Kenneths klocka ringde 06.00. Då fick hon mat igen. Sen sov hon till 9.30.

Nu är hon hungrig, så nu ska hon få mat!!

Hembesök

Igår hade vi besök av Anna från BVC. Hon vägde Alva och hon hade gått upp 300g på en vecka och väger nu 3870g. Sen fick vi en hel del information och så. Känns skönt att BVC finns här i Järbo och att vi inte behöver åka till Sandviken varje gång.

Idag har vi varit ute på en liten promenad igen. Alva somnade på en gång när vi kom ut. :) Vi gick förbi Mormor och sa hej och så var vi till affären en sväng.

Annars så är det mest mys på dagarna här hemma. :D
Hon är en riktig liten tuttis lillgumman. Hon kan lätt ligga och amma i en timme och eftersom hon äter varannan till var fjärde timme så går det ju ganska mycket tid till att ligga och amma. Och det har jag absolut inget emot, för det är så mysigt. Men timmarna går så fort så ibland känns det som att man precis har stoppat undan den ena tutten när det är dags att ta fram den andra. Haha...


Alva lipar åt mamma.
image15

Första promenaden

Ja igår var familjen Jönsson/Öberg ute på vår första promenad med vagnen.
Det blev en tur fram och tillbaka till affären. Alva blev lite ledsen innan vi skulle gå. Hon hade precis sovit och var förmodligen lite tuttsugen, men så fort vi kom utanför dörren så somnade hon. Och hon sov enda tills vi kom hem igen. När vi kom till ICA så fick hon träffa sin moster för första gången. Hon har haft infuensa, så hon har inte kunnat träffa henne tidigare. Veronica har haft abstinens kan man säga.
När vi kom hem så hade jag rejält ont i nedre regionerna. Så den där lilla promenaden räckte gott och väl. Men det var i alla fall jätte skönt att få komma ut i friska luften en sväng.

Inatt har inte sömnen varit så bra. Alva har varit vaken jätte mycket och tuttat typ hela tiden men endå inte blivit nöjd. Inte för att det är nåt konstigt med det. Det är bara vi som har blivit bortskämda med att hon sover så bra på nätterna. Efter 8 tiden blev hon riktigt ledsen och var otröstlig, fast pappa gick runt med henne och sjöng för henne som hon annars tycker så mycket om. Så vid 8.40 kom K in och klädde på sig och sa att de skulle gå ut på en morgonpromenad. Så jag lyckades somna om och sov i två timmar tills den kom tillbaka igen. De hade varit och hälsat på några killar från jobbet som var i ett hus en liten bit här ifrån och jobbade.
Alva hade somnat på en gång när de kom ut. :) Hon gillar verkligen att åka vagn och att åka bil. För alla gånger vi har åkt bil har hon oxå somnat på en gång.

Idag har vi haft besök av moster Veronica. Fösta gången hon fick hålla i henne. Gissa om hon mös!!? *ler*
Alva blev lite ledsen där ett tag fast hon nyss hade tuttat. Jag märkte att hon var snuttig eftersom hon började suga på sin ena hand. Då provade vi med napp. Den var faktiskt riktigt uppskattad. :) Vi provade med siliconnapp i förrgår, men den spottade hon ut direkt. Men latexnappen gillade hon. Det är ju bra om hon vill ta napp när hon är snuttig och gnällig men inte hungrig. Så hon låg i mosters famn ett bra tag och snuttade på nappen och verkade vara så nöjd så! :) Hon är då väldens goaste bäbis. :D

RSS 2.0