Julen

Så var den här julen i stort sett över. Det har gått fort, men jag har haft det jätte mysigt.
julafton var vi hos mamma hela dan. Det var jag, Kenneth, mamma, Stig, Veronica, Håkan och lilla Sammi. Vi kom dit vid 13. Då drack vi glögg och jag och syrran hjälptes åt att duka. Klockan 15 så kollade vi ju självklart på Kalle och efter det var det mat. Dagen gick så himla fort. Vi öppnade inte julklapparna förrens vid 22.30. Vi fick en massa fina och braiga grejer. bl. a. en duo hemtelefon och vinglas. Vid midnatt traskade vi hemåt, nöjda och belåtna.
juldan var vi till pappa och Gunilla i stugan och hade lite julafton där med god mat och lite klappar. Vi fick en vattenkokare och pengar.
Igår var det sorgens dag. 3 år sedan brorsan dog. Jag kan inte fatta att det har gått tre år sedan det hände. Jag saknar honom så otroligt mycket. :(
Jag och K var bara hemma och tog det lugnt. Vi var hem till mamma och åt lite på eftermiddagen bara.

Imorgon beger vi oss upp till Boden. Vi blir där över nyår och åker hem på nyårsdagen.

Gott Nytt År på er alla!!!

Vecka 33

Bebis: Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhudsfettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. 

Du: Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Nu är det bara 54 dagar kvar till BF!!! :)

Dan före dan...

Ja imorgon är det julafton! Helt otroligt vad fort det går! Hela den här veckan har gått väldigt fort.
I tisdags var ju Sandra och Stina här och hälsade på. På kvällen klädde jag och älsklingen våran julgran.
I onsdags var Hanna hit och hälsade på. Vi gjorde lunch tillsammas och fikade och pratade en hel del bäbis. Det är så roligt att hon ska få bara en månad efter mig.
I torsdags var jag först till BM 8:45. Efter det hade jag visning av vår lägenhet. Personen som stod på första plats ville ha den. Och har vi tur så kan hon flytta in redan 1/2. Då skulle vi iaf slippa en hyra, vilket vore väldigt skönt. Efter det var jag till jobbet en sväng med papper som skulle fixas. Sen mötte jag upp Hanna och vi gick och tog en tidig lunch. När vi hade ätit så åkte vi ut till IKEA en sväng. Jag handlade bl. a. fler växter och krukor till köket, lite värmeljuslyktor, två mattor och lite annat. Vi var även till Owes en sväng där jag hittade två vita lite högre krukor och växter till badrumsfönstret. Sen skjussade jag hem Hanna och bagav mig därefter hemåt. Stannade hos mamma på vägen hem och fikade lite.
I fredags var jag hos mamma på dan och hjälpte henne att ta upp lite julsaker. När Kenneth kom hem från jobbet vid 17 tiden så slog vi in alla klappar som vi hade kvar. Det tog faktiskt ett bra tag. Sen kikade vi lite på tv innan det var natti natti. Vi har fått lånat en digitalbox av Marcus tills vi får igång våran egen, så vi kan iaf titta på 1:an, 2:an,
4:an och några till. Skönt att slippa vara utan tv helt. Och internet har dom oxå startat åt oss. Fast det inte skulle börja fungera förrens den 27/12 :).
I går fick vi besök av Tina på dan. Det var så kul att få träffa henne igen. Vi fikade och pratade. När hon hade åkt så åkte vi till Sandviken och uträttade ärenden som vi hade att göra. Sen var vi hem till mamma och klädde granen där. När vi  kom hem var klockan efter 18. Då gjorde vi i ordning tacos och mös i soffan resten av kvällen..

Så har min vecka sett ut! Idag har vi inte hunnit göra så mycket. Drog oss ganska länge i sängen, ;) det var så längesen vi fick sova ut tillsammas. Sen blev det frukost med nygjord skinka på macka *mums*. Det blirk en lugn dag idag. Vi ska kanske göra lite julgodis. Bara vara hemma och mysa..

GOD JUL

Vecka 32

Bebisen: Bebisen väger ca 2 kg och är 42 cm lång. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden, men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon.


Du:
Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli.
Nu är det dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.

Jag var till barnmorskan i torsdags och allt såg bra ut. Mitt blodtryck låg fortfarande på 110/60, tredje gången i rad :).  Blodvärdet låg på 121 och Bebbens hjärtljud tickade 144 slag/min. Magen hade växt till 31 cm, fortfarande lite över kurvan och vågen plussade nästan 2 kilo. Hon kände även efter hur Bebben låg. H*n låg med huvudet neråt och det fick även jag känna. *mys*


Uppdatering

Tänkte jag skulle göra en uppdatering nu när jag är hos syster yster och kan låna datorn.
Nu är vi på plats i huset och har till och med hunnit komma i ordning bra. Allt känns toppen! :)
Kenneth, Marcus och Per tömde förrådet och de kartonger vi hade packat i lägenheten i fredags.
I lördags morse packade vi det som var kvar att packa. Sen hjälptes grabbarna åt att fylla lastbil och släp med det, medans mamma, syrran, Eva-Britt och lite jag, hjälptes åt att städa ur lägenheten. På 3 timmar var allt klart. Så då begav vi oss till Järbo och hjälptes åt att få in allt där. Vi fick alla möbler på plats. Mamma hjälpte mig att ställa in alla köksgrejerna i skåpen och syrran strök gardiner och satte upp.
I söndags vid 11 tiden åkte Kenneths föräldrar hemåt och jag och K åkte in till Ikea en sväng. Köpte bl. a. en byrå till badrummet, spegel till lilltoan, tvättkorg och lite annat. När vi kom hem fick vi besök av pappa, Gunilla och Nettan. Vi fikade med dom och när de hade åkt så började vi fixa med allt vi hade handlat. Kenneth satte ihop byrån och jag tvättkorgen som bestod av en stålställning på hjul med en stor tvättpåse i. Sen satte han upp spegeln, handdukshängaren och toarullshållaren på lilltoan. Det blev så bra så! :)
I går gick vi i genom en del kartonger och fixade i ordning i rummen, så att det inte stod en massa kartonger i dom. Så nu är det faktiskt riktigt bra ordning. Det är inte illa det med tankte på att vi bara har bott där i knappt 3 dagar!

Idag har jag haft besök av Sandra och Stina. Dom kom vid 13.40 och stannade till strax efter 17.30. Vi åt lunch och fikade. Det blev en massa prat och väldigt mycket skratt. Det var riktigt trevligt. Så när dom hade åkte så åkte jag ner hit till syster yster. Kenneth skulle bli lite sen idag och det är inte så kul att vara hemma när vi varken har en tv eller en dator som fungerar. Sen var jag så himla nyfiken på Tina och Mattias lilla Max som föddes i fredags. Så jag var tvungen att kika på Tinas bilder. Han var såå söt!
Gud vad jag längtar efter våran bebis nu. Idag går vi in i vecka 32 och det är precis 2 månader tills vi har tid för BF. Tänk att man kan älska någon så mycket som man aldrig har träffat.


Magen vecka 31

Magen vecka 31

Husägare :)

Japp, nu är allt klart! Så nu är jag och min älskling stolta husägare! :) Vi var på banken igår och fixade det sista med lånet och allt som hör till. Vi fick även nycklarna till vårat hus av förra ägarna. Så när vi var klar på banken åkte vi till huset och kollade lite. Skulle bl. a. räkna våderna till fondtapeten i sovrummet. Sen kollade vi lite hur vi ska möblera och så. Tror att vi kommer att få till det riktigt bra. Allt känns så himla bra! :)
Sen åkte vi till Sandvikens Trävaru och beställde fondtapeten som vi hade bestämt oss för.
Efter det var det bara till att åka hem och packa. Fick en del gjort iaf innan jag var helt slut.

Vad har hänt mer i veckan då?
I tisdags var jag till Sandviken och hälsade på farmor en sväng med pappa och Gunilla.
I onsdags var jag och mamma till Köpis. Hon behövde handla lite julklappar. Själv gjorde jag inte av med en krona faktiskt. Jag är ju så gott som klar med mina julklappar så det var inget jag behövde handla.

Nu har jag packat 3 kartonger från köket och sen tog kartongerna slut. Det gjorde min rygg med för den delen. Fast jag inte lyfte eller nåt. Men jag får ju ont för det minsta lilla.
Vid 15 skulle K sluta idag. Så då kommer han och Marcus hit med ett släp och ska lasta grejer. Dom ska börja med att tömma förrådet. Så får vi se hur mycket mer som får plats.
Sen imorgon tar vi resten. Då är det tänkt att lägenheten ska tömmas och städas ur. Så att man slipper tänka på det nåt mer och vi kan koncentrera oss på huset i stället.
Jag hoppas att allt flyter på imorgon och att det inte blir en massa krångel. Men det ska det väl inte behöva bli.

Nu ska jag vila lite innan grabbarna kommer hem..

Krångel

Jag blev väckt av telefonen i morse. Det var en kvinna från Folksam. Hon hade sett att vi hade gjort en adressändring och ville kolla lite med våra försäkringar. Hon började rabbla upp hur mycket billigare dom var än Swedbank. Och när vi var på banken så sa dom att dom var billigare än Folksam. Förvirrande?? Ja, en aning då!
Jag känner att jag varken vet ut eller in. Men hon skulle ringa imorgon när Kenneth också är hemma. Så att vi kan lyssna båda två.

När jag hade klivit upp så ringde jag till Comhem och skulle säga upp telefonabonnemanget. Men dom kunde inte se att vi hade gjort en adressändring. Så jag måste återkomma senare. Och efter det ringde jag Telia för att åter bli kund hos dom. Men efter en bra stund när killen jag pratade med hade gjort sökningar och massa annat så sa han att förra husägaren har inte sagt upp sitt bredband än! Men är det sant, tänkte jag! Catrin hade messat Kenneth igår att allt var klart. Men tydligen inte då. Jag blir såå less när det ska krångla. Så nu kommer det att dröja innan vi får en fungerande hemtelefon. Men det går inte att göra så mycket åt det just nu heller.


Saker kvar att fixa innan flytten:

- Säga upp elabonnemanget
- Skaffa nytt elabonnemang

- Säga upp hemtelfonen

- Skaffa ny hemtelefon och bredband


Vecka 31

Bebisen: Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1,7 kg. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Du: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.

Ja magen låg på 29 cm förra veckan när jag var hos Bm. Jag tycker inte att jag har svällt nåt än iaf.  Min viktuppgång låg på 11 kg förra veckan.


Helgen

Jag hade det riktigt mysigt med Hanna i fredags. Jag hämtade upp henne på stan. Så åkte vi en sväng till Rusta och sen åkte vi hem till henne. Hon gjorde i ordning soppa till lunch och sen satt vi i soffan och pratade en massa och fikade. Jag åkte hem vid 16 tiden.
Jag hann inte vara hemma så jätte länge innan det var dags att göra sig i ordning och åka till jobbet och möta upp kollegorna. Jag hämtade upp Danne på vägen. Han hade tagit en grogg hemma och ville inte gå ner på stan i regnet. Hehe.. Vi satt inne i fikarummet i nästan en timme och pratade. De övriga drack även alkoholhaltiga drycker medans jag drack cola. Klockan 20.00 hade vi bokat bord på Söderbacken. Jag åt oxfilé med potatisgratäng och vaniljglass med chokladsås till efterätt. Guud så mätt jag var efter det. Hade ont i magen och ut i ryggen och nästan lite svårt att andas. Jag kom hem efter 22 nån gång..

På lördagen när vi hade vaknat så gick vi ner till förrådet och städade och rensade eftersom det inte hade blivit gjort tidigare i veckan. Vi fick iaf ihop 4 banankartonger med grejer som vi ska hiva. Det kändes skönt när det var klart. Nu kommer det bli lättare för killarna att tömma förrådet när det är ordning där.
Klockan 17 skulle Kenneth vara på whiskeyprovning hos sin chef i Jäderfors. Så jag hade lovat att skjussa honom och sen åka till mamma. Och så blev det. Jag och mamma hade planerat att baka lite. Så när jag kom dit så hade hon gjort i ordning en chokladbollssmet och höll på och koka knäck. Så jag började rulla bollar och hon gjorde en saffransdeg. Så sen gjorde jag lussekatter. När vi var klara hade jag så fruktansvärt ont i ryggen. Jag kan varken sitta eller stå en längre stund utan att få jätte ont. Så det blev till att vila sen.
När klockan började närma sig ett var jag så himla trött. Jag hade sagt till Kenneth att jag skulle stanna hos mamma tills han ville bli hämtad. Men jag kände att jag verkligen ville hem då. Jag jag ringde och sa det. Men när jag kom hem till Jonas så tyckte alla att jag skulle komma in en stund först. Och den där stunden blev nästan två timmar..
04.15 kom vi hem. Det var inte igår som jag var uppe så länge. Gissa om man var nå trött igår!
Klev inte upp ur sängen förrens efter 14. Men så hade jag även tagit en Lergigan innan jag lade mig. Och jag blir fruktansvärt trött av dom. Så jag var så himla trött igår. Det blev en mysdag med film och godis i soffan. :)

Vid 11 tiden idag kom Sandra hit. Det var så kul att få träffa henne. Det var ganska längesen sist. Oxå har dom ju varit i Thailand i två veckor och kom hem i lördags. Vi fikade hemma hos mig och pratade en massa. Hon hade även med sig sin dator, så jag fick se korten från resan. :) Sen åkte vi ner på stan och lunchade. Efter det gick vi i lite affärer. Sandra shoppade en del. Men inte jag. Finns inga pengar för shopping nu heller.

Hon släppte av mig hemma strax efter 15. Och nu sitter jag här.

Väntar på att älsklingen ska komma hem. Funderar på om vi kanske ska åka till Färgton en sväng och titta om de har nångon snygg fondtapet till vårt blivande sovrum. Vi tänkte tapetsera den redan nästa vecka. Vi vill verkligen inte ha en blå fondvägg där. Men det går ju snabbt att tapetsera en vägg bara.
Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi får nycklarna! :)


Förvånad

Jag somnade vid 00.20 inatt. 02.58 vaknade jag och kände att jag var lite blöt på vänstra armen (jag somnade på vänster sida) och lite på täcket! What, tänkte jag. Så jag tände lampan och såg att det även var en liten fläck på lakanet och då märkte jag att det var mitt vänstra bröst som hade läckt ut lite råmjölk. Hihi.. Jag blev lite förvånad måste jag säga. Fast jag vet ju att det inte är nåt konstigt med det! :)

Nu ska jag göra mig i ordning och sen åka ner på stan och hämta Hanna. Sen ska vi hem till henne och umgås. Mysigt!
Ikväll ska jag ut och äta med jobbet på Söderbacken. Vi har ju fått julborspengar av företaget, så vi ska passa på och utnyttja dom nu. Så det ska bli trevligt!

Nu har jag iaf ringt Sandviken Energi och talat om att vi vill bli kund där. Så vi skulle få papper hemskickade.
En sak att stryka från: Saker att fixa innan flytt listan..

Lunchdejt

Imorse ringde jag till Hälsocentralen och fick en tid där klockan 10.00. Jag fick träffa samma läkare som sjukskrev mig när jag mådde så illa i början av graviditeten. Du var växt lite sen sist sa han.. Haha!! Ja det kan man säga. Jag var i vecka 6 eller nåt sånt då. Han ställde lite frågor och sen tröck och kände han på min rygg. Jag var jätte öm överallt. Han sjukskrev mig de två veckor som är kvar tills jag får havandeskapspenning.
Det kändes skönt. Nu kan jag slappna av och ta det lungt.. Men det känns lite konstigt att veta att jag inte kommer att jobba på ett bra tag nu..

Vid 12 tiden kom Anna och hälsade på. Det var jätte längensen vi träffades sist. Vi pratade en massa och jag berättade bland annat om vårt husköp! :)
Sen åkte vi ner på stan och åt lunch där. Sen tog vi en liten sväng på stan. Jag köpte inget annat än nya hjärntabletter.
Sen släppte hon av mig hemma. Och nu halvligger jag här i soffan med laptopen i knät. Väntar på att min älskling ska komma hem. Han kommer nog när som helst.

Igår var vi till banken igen och fixade lite med nya försäkringar och sånt. Det är inte bara ett när man ska köpa hus precis. Sen var vi till vårt blivande hus och kollade lite. Niklas undrade om det var något vi ville behålla efter dom. En massa saker i garaget t. ex. Och sånt är ju jätte bra att ha. Det måste vi ju i alla fall skaffa. Det var krattor och vattenslangar och lite maskiner. Gräsklippare och snöslunga bl.a. Oxå ska vi köpa deras köksmöbler. Jättefin serie med köksbord och 6 stolar, ett vitrinskåp och en skänk och även deras utemöbler. Allt för 8500:- och då är allt i garaget medräknat. Ett rätt så bra pris tyckte vi.

Måste fixa innan flytten:
 - Skicka in adressändringspapperen
 - Säga upp hemtelefon
 - Skaffa nytt elbolag
 - Skaffa nytt teleabonnemang

 - Skaffa nytt internet


Undrar om jag har glömt nåt!?


BM besök

Imorse hade vi tid hos Barnmorskan igen. Tyvärr så kunde inte Kenneth förlja med för han har blivit sjuk. Han har feber och är riktigt hängig. Stackars min älskling. Så jag åkte dit själv. Allt såg bra ut! :) Blodtrycket var precis lika som förra gången. 110/60. Och magen hade växt 3 cm sen förra gången. Nu var den 29 cm.
Och lilla Bebbens hjärtljud låg också på precis lika som förra gången, 148 slag/min.

När jag var klar hos Bm åkte jag till Köpis och mötte upp Syster yster. Vi hade bestämt att vi skulle shoppa lite julklappar idag. Hon och Håkan åker till Marocko på torsdag, så hon kände att hon ville få lite klappar inhandlade innan dom åker så att hon slipper ha allt kvar när dom kommer hem.
Jag hittade faktiskt en hel del. Har bara en kvar att handla till. Så det känns skönt. Men det gick lite mer pengar än jag hade räknat med tyvärr. Men så blir det väl alltid när man handlar julkappar. Det känns i alla fall jätte skönt att jag är så gott som klar!

Imorgon ska jag och K upp till Järbo. Först ska vi till banken och sen ska vi till "vårat" hus och titta lite. Vi ska träffa förra ägaren där och gå igenom lite grejer som dom undrade om vi ville behålla.
Undrar hur det kommer att kännas att komma in där i morgon och veta att det här är snart vårt hus! Iof så är det ju fortfarande deras möbler och sånt som är där. Men endå..

Vecka 29 och 30

Jag som var helt säker på att jag var i vecka 29 nu. Att jag gick in i vecka 29 idag. Men när jag var till Barnmorskan idag så sa hon att jag går in i vecka 30 idag!! Så jag har alltså legat en vecka efter. Undrar hur länge??

Vecka 29
Bebisen: Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger ca 1,3 kg. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du: Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.


Vecka 30

Bebisen: Bebisen väger ca 1,5 kg och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du: Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

Ja det känns att det är trångt i magen nu. Jag känner ofta hur Bebben trycker och sträcker på sig.
Var till Bm idag och hon mätte min mage till 29 cm. Ligger precis lika på kurvan som förra gången, precis över "normal". Och min viktuppgång ligger på 11 kg nu.


Flytt...

Ja, nu är det klart! I lördags morse var jag och K till Swedbank i Sandviken och skrev på alla papperna på huset! :)
Det känns helt overkligt! Men väldigt bra såklart! Så den 13/12 ska vi träffas på banken igen och göra upp det sista och få nycklar och så. Så om 11 dagar ska vi flytta. Här går det undan kan man säga. Men det känns skönt att få det gjort så fort som möjligt. Annars ligger det bara öven en att man ska packa och sen gå och vänta på att få flytta. Nu hinner man knappt fundera.. Haha..Också hinner vi komma i ordning ganska bra innan jul och det känns bra.

Helgen har varit lugn och skön. Precis som jag ville att den skulle vara.
På fredagen åkte jag upp till mamma en sväng och hälsa på. Sen hade jag och älskligen myskväll. :)

På lördag morgon var vi ju till banken och sen var vi hem till Marre och Micke och hälsade på. Nästa gång jag träffar Marre så har hon nog en liten bebbe hemma. Mysigt! Det kan ju bli vilken dag som helst nu.. Spännande!
På kvällen var vi bara hemma och mös. Gjorde god mat och tittade på film.

Igår hade vi sovmorgon. Vid 2 tiden åkte vi upp till Järbo och hälsade på mamma och Stig.
Mamma hade kokat risgrynsgröt och kokat julskinka. Det var såå gott. Sen fikade vi lussekatt och pepparkakor och drack glögg. Riktigt julmys!


Idag har jag inte gjort mycket. Har så himla ont i ryggen. Har ringt några samtal, till bank, telefonbolag m.m. och gjort adressändring. Sånt där nödvändigt inför flytt..

När Kenneth kommer hem så är det tänkt att vi ska gå igenom lite i förrådet och städa i ordning där. Sen blir det bara vila för min del.

RSS 2.0