Hemskt

Kände mig verkligen som världens sämsta mamma i morse när Alva ramlade ner från våran säng. Jag blev så fruktansvärt rädd. Vi låg i våran säng och tittade på tv. Alva rullade runt lite som hon brukar. Men så halkade mitt täcke ner mot golvet och Alva med det. Dunk sa det i golvet och hon började gråta. Gissa om det gjorde ont i mitt hjärta. Tog upp henne på en gång och faktiskt blev hon lugnt rätt fort. Tittade på hennes huvud och ansikte, men jag kunde inte se nån bula eller rådnad eller så. Fallet blev inte så himla högt eftersom hon låg ner och mer kanade ner på golvet. Men rädd så in i helsike blev jag. Det går ju så himla fort när det händer. Hemskt var det i alla fall..

I dag har vi bara varit hemma. Jag bjöd hit mamma på lunch. Sen blev vi sittande och pratade ett bra tag.
Helgen har varit lugn. I går kom pappa och Gunilla hit och hälsade på på eftermiddagen. Vi köpte mat på krogen som vi åt hemma hos oss.
I lördags var vi bara hemma på dan. På kvällen åkte jag hem till Stina. Sandra och Tina var oxå med. Vi blev bjudna på pastasallad och sen kaffe och tårta. :) Sandra hade med sig filmer från sin videokamera som vi kollade på.
Vid 23.30 åkte vi hemåt. Det var en jättetrevlig kväll..


Nu ska jag greja lite här hemma innan jag och syrran ska åka på kvällssim..

Just ja, måste bara skriva att i fredags kröp Alva ca 1,5 meter, baklänges. :) Men framåt har hon inte tagit sig än. Men det står nog inte på..


Veckan

Så var det redan fredag igen då! Veckorna går så fort så jag hinner knappt med..

I tisdags blev det en hemmadag med en sjuk K som var hemma från jobbet.

I onsdags var jag, Alva, mamma och syrran till Valbo en sväng. Först var vi in på Ikea. Där köpte jag ett nytt spjälskydd till Alvas säng och en stor plastlåda till hennes leksaker. Sen var vi in på Köpis. Där blev det bara ett presentkort inhandlat. På kvällen var jag och syrran på stationsträning.

I går var jag och Alva på kiosken med syrran. Jag hjälpte henne att städa där. K kom dit när han hade slutat jobba. Han skulle hjälpa syrran att sätta ihop en skänk. Jag lämnade Alva med dom och åkte till Sandviken och grattade Elin som fyllde år. Blev sittande där ett tag och sen var det dags att åka hem och göra sen middag. Räk och chiligryta stod på menyn. Jag tyckte inte alls om den. Men det gjorde iaf Kenneth och syrran. Tror att det var ingefäran som gjorde att jag inte gillade den.
När vi hade ätit och syrran hade åkt så satt jag upp de nya gardinerna till vardagsrummet som jag hade skickat efter. Blev lite förvånad när jag märkte att det var typ filttyg..!! Lite ovanligt.. Men det blev ganska bra..

I dag har jag och Alva varit i Gävle hela dagen. Först var vi till Hanna och Svea-Maria och hälsade på. Det var längesen vi träffades sist. Jag blev bjuden på jättegod mat av Hanna.
Vid 15 tiden åkte jag och Alva till stan och träffade Anna och Tilda. Först tog vi en fika på Coffeehouse. Sen köpte jag lite mer grejer på BR till festen nästa helg. Köpte även min outfit som jag ska ha då. :) 
På vägen hem stannade vi till på Östens Pärla och köpte med kinamat hem.

Nu på kvällen har jag och älskligen myst i soffan och kollat på Idol. Lilla älskligen hon sover.
Nu ska jag strax kolla vem det blir som åker ut ikväll.. Jag hoppas på Johan eller Lars..

Alva 8 månader

I dag blir våran lilla älskling hela 8 månader. Tiden bara rinner i väg..
Hon är då världens underbaraste lilla gumman. Jag visste inte att man kunde älska någon så här mycket.
Nu har hon fått två tänder nere. Såå himla gulligt. Hon vet vart lampan är när man frågar och hon kan klappa händerna. När man sjunger "Klappa klappa händerna små" då skiner hon upp och börjar klappa sina små händer. :)
Det är full fart när hon går i gåstolen. Hon nästan springer fram. Hon tycker att det är kul att öppna skåpluckorna i köpmandisken och vitrinskåpet. Och så är det ju kul att rycka i gardinen. Fast jag tror att hon vet nu att det är aj aj att göra så. För när hon vet att jag kollar på henne så brukar hon inte göra det. Lilla buse. :)
Sitter själv har hon kunnat ett bra tag, men kryper det gör hon inte än. Men vill hon ta sig någonstans så rullar hon.

I dag har jag och Alva varit på BVC i Sandviken. Det var föräldrarträff där. Vi fick se en film om barnsäkerhet.
Alva var inte sitt bästa jag när vi var där. Hon var så trött och därmed jätte kinkig. Jag var helt svettig när vi skulle gå därifrån..haha..
Innan vi gick dit tog vi en fika med pappa/morfar på stan.

K har varit hemma från jobbet idag. Han är jätteförkyld och hängig. Alva är iaf bättre i sin förkyldning nu. Hon är fortfarande snorig med feberfri iaf.


Jag gjorde en supergod köttfärssoppa till middag idag. Det blev en favorit direkt. :) Kul när man hittar nåt som man verkligen tycker om och som är lätt att göra.


I morgon skulle egentligen Anna och Tilda ha kommit hit. Men K blir hemma imorgon med. Så då sköt vi på våran dejt. Synd om dom ska riskera att bli smittade.



Jag mår så himla bra just nu. Känner mig glad! :D Jag är så himla glad och tacksam för att jag har sånna underbara människor i mitt liv. Min familj och mina vänner betyder så otroligt mycket för mig. Tack för att ni finns!!


Mitt älskade hjärta



Jobbat

I dag har jag jobbat, på Dressmann i Valbo. Det var ju ett tag sen sist. Har ju inte jobbat på hela 11 månader. Fast det kändes inte som att det var så längesen. Fast lite ringrostig kände jag mig. Också har dom en helt ny kassa som jag aldrig har använt förr. Men det gick bra och jag lärde mig den fort. :)
Jag jobbade mellan 11-17. Timmarna gick fort. Sandra och Patric kom förbi och vi gick och tog en fika.
Det var faktiskt kul att jobba. Får se om det blir nåt mer pass snart. Jag har sagt att det bara är att ringa om det krisar för dom. Kan jag så vill jag gärna jobba.

Nu är det lite tv och mys som gäller.

.....

Snacka om bloggtorka här.....

Har noll ork och lust att skriva...


Skyddad

Från och med nu så blir denna blogg lösenordsskyddad!
Men vissa får gärna fortsätta läsa om ni vill. Så det är bara att fråga efter lösenordet och med tur så får du det. ;) Haha..

Onsdag

I går blev det en dag i Viken. Först var jag och Alva till Marre och Elvira och hälsade på. Jag blev bjuden på supergod lunch där. Vi hann även med en liten prommis innan vi åkte vidare hem till Therese och Ottilia. Stina och Matilda var oxå där. Ottilia var såå himla liten och jättesöt.
Vi blev bjudna på äppelpaj och vaniljsås. Göttit!
Vi var där i typ 2 timmar. Sen begav vi oss hemåt igen. Det började ju bli dags för middag för Alva.
Så sen var vi bara hemma.

I dag har mamma varit här och sett efter Alva lite medans jag har sytt upp gardiner till köket. Man kan ju inte ha uppnålade gardiner när man har lillan som far runt här hemma.
Men det var ganska fort gjort. Skönt att ha fått göra det.

Sen var jag och syrran på stationsträning i vatten. Det var mycket jobbigare idag än förra veckan. Men det är bra, det ska kännas.. :)

Nu är jag trött och ska ta och göra kväller här..

Stockholmstrippen

Jisses vad fort denna helg har gått. Känns inte som att jag har träffat K på jättelänge.
Han kom hem i torsdags eftermiddag. På fredagen umgick vi hela dagen alla tre. Vi var till Sandviken en sväng och mös på kvällen.
På lördagen skjussade han och Alva in mig till Gävle. Vi hämtade upp Sandra vid 10 och så fick vi skjuss till stationen.
Vi åkte med 10.30 tåget till Stockholm. Sukai åkte också med.
Vi kom fram 12.40 och då mötte Tina upp oss på Centralen. Sukai träffade Kajsa, så dom gick för sig. Jag, Sandra och Tina gick på McD och käkade. Sen gick vi runt på stan och avslutade sen med en fika på Gallerian innan vi åkte hem till Tina vid 16 tiden. Det blev inte mycket shoppat på stan. Jag köpte ett par leggings och ett par örhängen. Så det var ju bra för pluskan. ;)
Handlade lite groggvirke och annat innan vi gick hem till Tina. Sen gick tiden hur fort som helst. Vi gjorde oss i ordning och så bjöd Tina oss på jättegod mat.
Efter 19 nån gång kom Micke, Sandras gamla jobbarkompis. En riktigt rolig kille faktiskt. Och senare kom Sukai, Kajsa och en jobbarkompis till Tina som heter Rebecca.
Vi hade det skitkul hemma hos Tina. Jag har inte riktig koll på när vi gick ifrån Tina, men vid 00 nån gång tror jag det var.
Vi gick till Patricia. Micke kom inte in för han hade trasiga jeans. Så jäkla töntigt. Det var ju inte Spy Bar vi var på direkt utan en halvsunkig båt. Men men, han fick gå hem och vi andra gick in. Det var väl sådär på Patricia tyckte jag. Jäkligt mycket folk, men skaplig musik. Vi gick därifrån vid 03.30. Då hade jag ont i skallen.

Vi käkade på McD och tog sen pendeln hem till Tina. Trodde att vi skulle frysa ihjäl på vägen hem till Tina. Det var så jäkla kallt ute och vi hade bara linnen under tunna jackor. Men vi överlevde iaf och vid 05.30 sa vi godnatt.

Jag vaknade först vid 08 och hade typ hjärtklappning. Kunde inte somna om och började må illa. Men så småningom lyckades jag somna om ett tag och när jag vaknade så mådde jag bra.

Vi slappade hemma hos Tina. Gick till centrum och köpte pizza. Vi fick gå i världens oväder. Spöregn och nästintill storm. Men vi tog oss fram och tillbaka.

Vid 16.30 begav vi oss till Centralen och 17.30 gick vårat tåg hem.

Jag hade en riktigt lyckad minihelg i Stockholm.


Syrran hämtade oss på Stationen. Det var såå skönt att få komma hem till Alva. Som jag hade längtat efter henne. Så det blev en massa mys när jag kom hem.
K var ju inte hemma när jag kom hem och han blir borta hela den här veckan. Känns faktiskt lite jobbigt. Jag längtar redan tokmycket efter honom..



I dag har jag och Alva bara varit hemma.
Mamma har varit här ett tag och på eftermiddagen kom pappa och Gunilla och hälsade på.
De hade med sig påsen med kläder efter Alva som Lotta hade kollat igenom. Hon hade behållt en del iaf. Fick 400:- av pappa för det hon hade tagit.

Just ja! I dag kom Alvas andra lilla tand nere fram. :) Jag tror iaf att den kom idag. Jag kollade i torsdags eller fredags och då syntes eller kändes den inte. Men nu syns den.


Nytta och nöje

Ja idag har jag hunnit med både och! :)
Först var jag och Alva till Gävle. Lunchade med Anna och Tilda på Nian. Vi var även in i några butiker. Jag skulle byta min ena bh:n som jag köpte igår. Men såklart så fanns inte den storlek jag hade tänkt byta till. Så jag behöll den jag hade köpt i stället. Den är väl kanske bra ett tag iaf. Sen var jag in på Kappahl och skulle kolla om baddräkten jag testade i Valbo fanns. Det gjorde den. Men ingen större storlek. Men jag provade samma storlek som jag provade i Valbo och faktiskt så var den som jag provade i dag lite större. Så jag köpte den. Hade en 25% rabattlapp, så den kostade endast 187:-.
Var sen in på Systemet och köpte vin tills på lördag. Och sen köpte jag en tröja och strumpor till Alva på H&M.
Vid 15 tiden åkte jag och Alva till Stina och Matilda och hälsade på! Det var så trevligt så! :)
Åkte hemåt strax före 17. Skyndade mig att packa upp det jag hade köpt, packade träningsväskan och åt en macka. Sen kom mamma hit och var barnvakt medans jag och syrran var på stationsträning i vatten på Parkis. Superbra träning tyckte jag. Så det ska jag fortsätta med. Och baddräkten funkade bra den med! :)

Nu ska jag slappa ett tag i soffan innan det är dags för sängen.

I morgon kommer äntligen älsklingen hem igen! Som jag längtar.. :)

RSS 2.0