Gott Nytt År!!!

Dagarna passerar med raketfart och imorgon är det nyårsafton och sen börjar ett nytt år!

I dag har jag jobbat på Dressmann i Valbo, 11-20. Så så mycket mer än det har jag inte gjort. Det har varit ganska mycket folk och väldigt mycket att städa eftersom det är rea och då blir folk som galna och river och sliter i allt.

I går var familjen till Sandviken och shoppade lite. Jag köpte en ny bh, halsband och örhängen tills imorgon, lite kläder till Alva och K köpte ett spel till sitt nya PS3. Vi var även på Systemet och inhandlade alkohol inför morgondagen.

I söndags var vi på kalas i Hammarby. Lotta fyllde år, så vi var där och grattade henne.

I lördags jobbade jag 10-15 på kiorren och efter det åkte familjen in till Köpis. Inte kul att vara där när det är helg, men K behövde kläder tills imorgon. Han hittade både kostym och finskor. Och till bra pris dessutom.
På kvällen var vi bara hemma och kollade på film. Vi hade hyrt Arn. Shit alltså vilken kanonbild det blir med Blu-Ray.

Nu är det dags att börja göra kväller här.. Avslutar med lite bilder från julafton!
Gott Nytt År på er alla!!

                     
Världens sötaste jul Alvis            Busminen :)

                      
Julmaten                                         Dukningen                                    Alla till bords (utom jag då)

                     
Vem är Tomten tro???                     Paketutdelning                             En glad Alvis

          
Alvas "lilla"  pakethög                  Dags att börja öppna :)

Julen

Det sa bara svisch så var julen över. Men vi har haft det och har fortfarande det jättemysigt.

Julafton började här hemma vid 08 tiden när Alvis vaknade. Vi mös alla tre i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost. Efter det var det dusch och göra sig i ordning som gällde.
11.45 kom mamma hit och hjälpte mig att förberda lite med maten. Vid 13 kom syrran och Håkan och pappa och Gunilla. Vi dukade fram all mat och drack lite glögg och åt hemmagjorda pepparkakor med ädelost och fraichedipp.
Stax efter 13.30 satte vi oss till bors och åt en massa god julmat. Alvis fick lite potatis och kalvsylta. Men det var visst ingen höjdare. Och det kan jag förstå, för det tycker jag heller inte om.
15.00 var det ju såklart dags för Kalle. Alva såg en liten stund innan hon somnade i mosters famn.
Efter Kalle åt vi den varma maten som vi inte hann med före.
När vi hade ätit färdigt så kom tomten. Alva tittade lite förvånat på honom när han kom in genom dörren. Men när han gick fram till henne och hon märkte att det var morfar så flinade hon. :)
Alva fick 28 paket om jag inte räknade fel. Bortskämd eller vad?? Och då hade jag och K bara köpt 2 åt henne. Hon fick bl.a. en massa fina kläder, påslakansett, lekmatta, tv som man skruvar upp, sångbok med skiva, lekklossar i hink, en flygande kossa, badgroda, hund som kan skälla och gå, väska och mer där till. Det var jättefina saker allihopa.
När tomten var klar så åt vissa av oss lutfisk och lite senare så fikade vi. Alva somnade vid 19. Moster nattade henne mendas vi andra tittade på Karl Bertils Jul.
Senare så spelade vi ett spel som jag och K fick i julklapp av pappa och Gunilla. Absolut överens, har jag för mig att det hette. Riktigt roligt var det faktiskt!
Strax före 00 så tackade pappa och Gunilla för sig och inte långt efter det så sa de andra tack och hej.

Sammanfattningsvis så hade vi en riktigt trevlig och mysig julafton.

juldagen tog vi det lugnt. Vi var bara hem till mamma och Stig på middag.

I går på annadagen så jobbade jag i kiosken 11-15. Efter det åkte jag och Alva till pappa och Gunilla på julmiddag. K mådde inget bra, så han stannade hemma.
Jag och pappa var upp till Pärs grav och tände ljus. I går var det 4 år sedan han gick bort. Det är alltid lika jobbigt och overkligt när man står där vid gravstenen. Det blir nästan som ett slag i ansiktet varje gång. Vi träffade Pärs mamma där och det fick mig att inte bryta ihop när vi stod där.
Men sen när jag kom hem och läste Karins blogg så brast allt när hon hade lagt ut en bild på honom och hans favoritlåt.
Fan, saknade är fortfarande så jävla stor. Det slutar aldrig göra ont.
Jag älskar dig och saknar dig så mycket brorsan...


Jul jul strålande jul

Dan före dan före dopparedagen! Julafton om bara två dagar. Shit, vart tar tiden vägen??

Jag och K handlade all julmat idag. Men eftersom vi ska ha lite knytis så blev det inte alls så himla dyrt och det tackar man ju för. Klar med alla klappar är vi oxå. Så nu är det bara lite städning som är kvar imorgon. Sen är vi redo för att ha julafton här hemma! :) Känns lite ovant att inte vara tokstressad och ha jättemycket att göra såhär dagarna före.. Men det känns självklart skönt!

I dag har Tina och Sandra varit här och hälsat på! Vi fikade och hade det riktigt mysigt..
Annars har det väl inte hänt så mycket mer än det jag skrev i förra inlägget som skulle hända.
Svärisarna var ju här i helgen. Men det blev en kort vesit. Dom kom vid 18 i lördags. Jag kom inte hem förren vid 20.30 eftersom jag hade jobbat till 20 på Dressmann i Valbo.
På lördagen var vi en sväng till Valbo. Vi behövde några grejer från Ikea. Oxå hade vi en ett par klappar kvar att handla.
På kvällen var vi och åt på Napoleon i Sandviken. Pappa och Gunillar var oxå med. Efter det fikade vi hemma hos dom innan vi begav oss hemåt.
I går jobbade jag på kiosken mellan 09 och 13. Sen hälsade vi på mamma och Stig och vid 18 åkte Eva-Britt och Roger hemåt igen.

Nu ska jag mysa med älsklingen en stund i soffan innan det är läggdags!


Tror inte att det blir nåt mer bloggande för mig på några dagar, så GOD JUL på er alla!!!


Fattig

Ja då var man betydligt fattigre efter tandläkarbesöket och rotfyllningen. :( Hon hann iaf klart allt idag, så det känns skönt att inte böhöva komma dit en gång till. Men bara för det ville dom han betalt för allt den här gången i stället för uppdelat på två gånget som jag trodde. Men jag fick iaf delbetala på två gånger. Inte hade jag 3400:- på mig nu. Så jag betalade 1500:- och fick en räkning på drygt 2000:- med mig hem. Trodde att jag kunde betala den nästa månad, men förfallodagen var om 10 dagar. Dåligt tycker jag! Så det känns riktigt kul såhär dagarna före jul. SUCK!!!

Dagarna bara rusar förbi. Det är nåt varje dag!
I fredags var vi ju på julbord.
I lördags jobbade jag 9-15 och på kvällen var Marcus och Carro här. Vi åt middag och drack lite glögg och hade det riktigt trevligt!
söndagen var vi upp till Högbo på julmarknaden. Men det blev inte så länge för jag höll på att förfrysa mina fötter när vi gick omkring där. På kvällen skrev jag alla julkort.

I går var jag och Alvis på BVC på förmiddagen. Hon väger nu drygt 9500g och är 74cm lång. Hon växer så fint sa Anna. :)
När vi var klar där åkte vi och mamma till Köpis. Jag var tvungen att kolla efter nån klänning att ha på nyårsfesten. Faktiskt så hittade jag en som jag tror kommer att duga. Det var ju verkligen inte mycket att välja på..
dag har jag då varit och rotfyllt min tand. Klockan 15 ska jag jobba på kiosken. Bara för att syrran ville vara med Alva några timmar. Hon har ju knappt träffat henne sen hon öppnade kiosken. Så det var faktiskt min idé.
I morgon kommer först Sandra och Johnny hit och hälsar på. Det ska bli jättekul att fräffa Johhny, för det var så längesen. Sen på eftermiddagen kommer Anna och Tilda hit.
torsdag får vi besök av Hanna och Svea. Längesen vi träffade dom med.
 fredag ska jag jobba på Dressmann i Valbo 13-20. Och så kommer svärföräldrarna hit då och stannar över helgen! :)
Lördag är det inget planerat än..
söndag ska jag jobba 9-13. Och sen blir det umgås med svärisarna innan dom åker hem.

Som sagt, späckat schema..

Julbord

Var duktig igår och satte upp mina röda gardiner med sammetsmönter i vardagsrummet. Dom var för långa för vårat vardagsrum, så jag satte mig vid symasinen och fållade upp dem. K fick i uppgift att klippa av trådgardinen som även den var för lång. Fint blev det när det var klart! :) Tog fram några tomtar när vi var klara. Men det blev inte många. Jag tycker att det är gulligt med tomtar, men det blir lätt ett plottrigt intryck och det tycker jag verkligen inte om.

Nu väntar jag på att Sandra ska komma och hälsa på! :) Och ikväll är det dags för julbord med Kapseln. Jammi jammi..

Alva är pigg igen nu. Men igår var hon väldigt knällig och kinkig. Ingenting var bra.. Men sånna dagar kan väl alla ha.
Sen har hon börjat äta på nätterna igen och det är lite drygt. Hon vaknade både vid 01 och 05 i morse och var ledsen. Och det enda som går att söva henne med så är det välling. Hon tar ju inte napp heller. Men det kan ju vara så att eftersom inte har ätit sådär jättemycket mat de senaste dagarna så blir kanske lite hungrig på natten.
Jag hoppas iaf att det slutar snart..
Nu säger hon nästan mamma oxå. Mam mam säger hon. Gofisan min. :) Och så kan hon stå själv mot t.ex vardagsrumsbordet. Det går ju så himla fort..


Bättre

Tänkte försöka snabb blogga medans Alvis kryper omkring här på golvet.
Hon är iaf mycket bättre idag. Hon är sig själv igen.
Hon somnade vid 21 tiden igår. Hon fick en Alvedon 20.00. Hon vaknade en gång vid 04 och gnällde lite. Bytte blöja, gav henne en Alvedon och så gick jag runt med henne en liten stund. Sen lade jag henne och gav henne välling. Hon har egentligen slutat ätit på nätterna. Hon har inte gjort det på över en vecka. Men i natt gav jag henne iaf för att hon lättare skulle somna om. Och det gjorde hon. Sen sov hon till 09 i morse. Och idag har det varit full fart på henne. En massa massa bus. ;) Bättre går det att ge henne penicillinet oxå. I morse ville hon inte ha, men på eftermiddagen när jag skulle ge henne så gapade hon! ??? Duktig flicka!
Nu sitter hon på golvet framför tv:n och tittar på tecknat samtidigt som hon leker med ett cd fodral som hon har tagit i nedersta lådan i tv bänken. Lilla busen! ;)

I morgon tänkte jag "tomta" lite här hemma. Kanske lite tidigt, men vad gör väl det. Man vill ju hinna se sakerna ett tag. Och det är ju mysigast före jul.  För senare i veckan kommer jag nog inte att hinna.
Sandra kommer hit och hälsar på på fredag. På kvällen ska vi på julbord med Kenneths jobb.
På lördag ska jag jobba i kiosken mellan 9-15. Sen ska vi ha glöggkväll här hemma med Marcus och Carro.
På söndag har vi tänkt åka till Högbo och gå på julmarknaden. Jag har aldrig varit på den, så det skulle vara mysigt.

Nu ska jag ta hand om en lite kinkig tjej...


Lider

Gud vad jag lider med mitt barn nu. Hon har fått öroninflammation. :( Jag tycker så fruktansvärt synd om henne. Det gör så ont i mitt mammahjärta att se henne lida så här.
Det började i förrgår, när vi trodde att hon hade ont i magen. Jo men tjena att det var magen. Det var ju örat. Det var därför hon somnade när vi hade henne i famnen och hon vaknade och blev ledsen när vi skulle lägga ner henne.
Natten till igår sov hon från ca 19.30 till 08.30 utan att vakna en enda gång. Men igår när jag jobbade så var hon superledsen, sådär så att hon grinar så hon nästan tappar andan. Hon hade 39 graders feber igår på dan. Så vi trodde att hon blev ledsen för att hon hade feber och var snorig och att hon jagade upp sig för det.
K åkte iaf hem tidigare från jobbet eftersom jag inte kunde lämna kiosken.
Hon somnade vid 19.30 och sov till 23. Men sen vaknade hon och var lite ledsen. Vi tog inne henne till oss så hon fick sova mellan oss. Men hon sov bara drygt en timme innan hon vaknade igen och var ledsen. Sen blev det bara värre och värre. Så vid 02.30 väckte jag K så han fick hålla henne medans jag ringde BVC Jouren. Jag berättade läget och hon sa att vi skulle trycka försiktigt vid båda öronen. När K tryckte vid det högra blev hon jätteledsen. Så då förstod vi att det var örat hon hade ont i. Gissa om jag blev nåt ledsen då när jag förstod att det var öronvärk hon hade haft i två dagar. Kände mig som världens sämsta mamma och fick inte stopp på tårarna. Sköterskan sa iaf att det enda vi kunde göra var att ge henne Alvedon och näsdroppar och se till att hon höll sig i sittande ställning.
Så ett tag satt jag i sängen med henne mot bröstet. Men sen lade jag henne mot min ena kudde. Det blev inte riktigt sittande ställning. Men hon lyckades iaf somna till slut och sov ett par timmar.
Vid 07.30 ringde jag Hälsocentralen och fick en tid 09.30. När vi kom dit så kunde läkaren konstatera att hon hade fått öroninflammation. :( Så hon fick penicillin.
Gav henne när vi kom hem, men det var verkligen ingen hit, så det var väldigt svårt att få i henne den.

Mamma kom hit på eftermiddagen och då somnade Alva i hennes famn och sov där i drygt en timme. Sen har hon verkat ganska pigg och glad. Men nu när K håller på och försöker natta henne så hör jag att hon är lite ledsen. Om det beror på örat eller att hon bara är trött återstår att se.
Jag hoppas hoppas hoppas att hon kan få somna och sova bra i natt.

Stackars min lilla skatt..

2:a advent

Söndag igen och redan 2:a advent.

Jag och Alva är själva i dag. Älsklingen är på Sandvik och jobbar. Men han var ledig i torsdags och fredags. Så då fick vi tid tillsammas. Det var så skönt att få ha honom hemma på en vardag.

I dag sov Alvis enda till 12.20. Men hon hade en jobbig natt, så hon var väl helt slut. Vid midnatt fick hon ont i magen och var jätteledsen. Så i över två timmar grät hon och var nästan hysterisk. Vid 02.30 somnade hon iaf efter att K hade gått och burit och tröstat henne. Hon somnade över hans axel. Sen hörde jag henne gråta till några gånger, men det var mest i sömnen. Jag vaknade 10.15. Det var verkligen skönt att få sova ut efter att ha varit vaken till 02.30.
Det är tur att det är sällan hon får sådär ont. Man tycker ju så synd om henne så man vet inte vart man ska ta vägen.
I dag har vi bara hunnit vara till affären en sväng. När vi kom hem blev Snuttan trött igen och ville sova. Så det gör hon nu.

I går jobbade jag på kiosken mellan 11-15. Efter det åkte jag, K och Alva till pappa och Gunilla och hälsade på. Vi hade inte träffat Gunilla sen innan hon åkte till Teneriffa. Vi fick fika där och så fick vi se lite bilder som hon hade tagit.
På kvällen var vi bara hemme. Åt en mysig middag och tittade på tv.
 
I fredags var vi till Valbo. Var in på Ikea och köpte bl.a. låsspärrar till lådor och skåp. För nu har vi ju en liten som tycker att det är jättekul att dra ut lådorna längst ner och ta ur det hon kommer åt. ;) Vi var även in på Köpis där K köpte lite nya kläder.
På kvällen var det ju såklart mys till Idol. :)

I onsdags och torsdags var vi bara hemma för jag var sjuk. Jag var riktigt dålig i onsdags med feber och ont i kroppen.

Så det är väl vad jag har haft för mig de senaste dagarna..
Nu ska jag gå och kolla till Lillälsklingen..

1:a december

Ja nu är vi inne i julmånaden, mysigaste månaden på året tycker jag!

Tänkte att jag skulle uppdatera lite vad jag har haft för mig de senaste dagarna så att jag kommer ihåg det.
I torsdags var jag till frissan på förmiddagen. Det var verkligen på tiden. Skönt att få bort de slitna topparna och utväxten.
På eftermiddagen var jag på kiosken och hjälpte syrran lite grann.

I fredags var jag och Alva först en sväng till Viken med syrran. Sen handlade vi och efter det hjälpte mamma mig med smörgåstårtorna. Sen hade vi kalas här hemma för älskligen min som fyllde 32 år! Det var pappa, mamma, Stig, Marcus, Carro, Anna, Anders och Tilda, syrran och Håkan som var här. Det var tevligt! :)

I lördags så var det öppningsdags för syrran på kiosken. Så jag var där och hjälpte till mellan 07.30-15. Det kom faktiskt en hel del folk. Och faktiskt gick det fort att lära sig kassorna. Så allt gick bra.
På kvällen var vi bara hemma. Jag var såå trött. Vi hade hyrt Narnia, men jag somnade på slutet.

I går var jag, K och Alva till Sandviken. Jag släppte av dom hos pappa medans jag var på barnklädparty hos Tina. Jag beställde en jättefin tunika/klänning som jag hade kollat ut.
Sen åkte jag och hämtade upp K, Alva och pappa och så åkte vi ner på stan och gick en sväng på julskyltningen. Det var inte så mycket att se där. Så det var ganska fort gjort. Efter det åkte vi upp till Järbo. Handlade lite på ICA och var in på kiosken en sväng. Sen var vi hem till oss och adventsfikade. Mamma och Stig kom oxå. Vi hade det riktigt mysigt.

I dag fick jag sovmorgon, enda till 09.10. Då hörde jag att Alva lät, men när jag kom in på hennes rum så sov hon. Och hon vaknade inte förren 10.15. Det hör ju inte till vanligheten, men det har väl med att göra att hon inte är nåt pigg nu. Hon är jättesnorig. Och när hon är det så sover hon inget bra. Tycker så synd om henne. Mammas lilla hjärta!
När vi hade gjort dag kom mamma hit och var med Alva en stund medans jag var upp på kiosken en sväng och hjälpte syrran med en grej. Sen har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Har tagit hand om en snorig liten bebis.

Nu hör jag att lillgumman låter så jag ska kolla till henne..

RSS 2.0