Julfint

Det blev lite ändrade planer i dag.
Jag, mamma och Alva åkte till Sandviken som planerat. Jag var på synundersökningen, och min syn har inte blivit nå försämrad, tack för det! När jag var klar på Synsam var vi in på Gallerian en sväng. Jag köpte en liten present till älskligen också köpte mamma pyjamas till Alvis. Jag kollade efter nå nya kläder till Alva, men hittade inga jag ville ha. Hittade såå fin tröja med passade byxor på Kappahl i Gävle, men självklart så fanns inte byxorna i Viken. :/

Strax efter 16 mötte vi upp pappa/morfar vid Dollar. Han skulle köpa julgardiner, men de han skulle ha fanns inte. Så det blev inget köp. Vi åkte hem till honom och fikade istället och jag passade på att ge Alva mat där.

Ringde till syrran och kollade läget och fick veta att det inte blir nån kiosköppning i morgon heller. Nu hade de fått terminalerna att fungera, men inte tv-apparaterna till Svenska Spel och ATG. Så nu är det bestämt att på lördag blir det nyöppning! Så då behövde jag inte åka dit nåt i dag.

Jag och K hade bestämt tidigare att vi skulle göra julfint här hemma i morgon. Men så kom vi på att han skulle på möte 17.00 img och ha innebandyträning vid 19. Då kände vi att det skulle bli för sent att börja greja med gardiner och så efter det. Så då gjorde vi det nu i kväll i stället. :) K strök gardinerna till köket och jag bytte ut belysning i fönstren. Det blev såå himla mysigt.

Men nu är det läggdags för oss. Man vet ju aldrig när Alvis vaknar och vill ha mat och då är det skönt om jag har hunnit få sova nån timme. Undrar hur länge till hon kommer att vilja äta på nätterna??? I går somnade hon strax efter 19. Vid 23 vaknade hon till och knorrade och ville ha välling. Men sen sov hon till strax före 07 i morse. Då kände jag mig verkligen utsövd eftersom jag hade fått sova från ca 23 till 07. Men i vanliga fall så brukar hon vakna nån gång mellan 01 0ch 05 och vilja ha välling. Och hungrig är hon, för hon äter ca 180 ml. Men det kanske ger med sig med tiden..???

God natt!!!


Ny dag

Det känns som att klockan är mycket mer än vad den egentilgen är. Det kanske beror på att man har varit uppe sen 06.40. Har iaf hunnit med en hel del sen dess!
Nu är det snart dags för lunch för mig och Alvis. Sen ska vi åka till Viken en sväng. Mamma/mormor ska oxå följa med. Jag ska på synundersökning och sen ska vi hem till pappa/morfar. Jag erbjöd mig att hjälpa honom att göra lite julfint där hemma med nya gardiner och så nu när Gunilla är borta.
Sen ska jag hjälpa syrran i kiosken. Det är ju meningen att hon ska öppna img. Så vi får verkligen hoppas att Telia, som har krånglat och fördröjt allt, fixar det som ska idag. Så då ska vi fixa det sista där, så att allt är klart tills img.

Resten av veckan är fullspäckad för min del.
Torsdag: Frissan 11.00. Jobba i kiosken efter det
Fredag: Älskligen fyller år! :) Fixa smörgåstårta + vanlig tårta
Lördag: Jobba i kiosken
Söndag: 1:a advent *mys*. Gå på julskyltning, sen fika hemma hos oss hela familjen

Just ja, måste även skriva att Alvas vänstra framtand uppe kikade fram i måndags! :) Sötnöten min!!!

Dyrt

Ringde till tandläkaren i morse för att höra om jag kunde få en akuttid för min tand som jag har haft så ont i på sistonde. Fick tid 12.50. Vid 9 tiden hade jag så ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag kan inte minnas att jag någonsin har haft så ont. Till och med förlossningen var en njutning i jämnförelse (nästan iaf). Ringde till mamma och stortjöt. Provade med att bedöva med sprit, gurgla med väteperoxid med vatten, mosade en alvedon som jag tröck i vid tanden. Ingenting fungerade. Inte ens 2 starka alvedon fungerad. Mamma kom hit vid 10 tiden. Då var jag helt knäckt av värken. Men efter en stund så lugnade det ner sig lite. Alvedonen började väl värka till slut.

När jag kom till tandläkaren och hon tittade på röntgenplåtarna så konstaterade hon att jag hade fått en varbildning i en tandrot!! Skönt liksom. Jag som trodde att det var ett hål. Om det endå hade varit så enkelt. Jag har en lagning i den där tanden som jag fick lagad för ca 20 år sen. Nu först blir det problem. Så nu måste vi rotfylla den här tanden och det är inte billigt, sa hon. 4200:- kommer kalset att gå på. Jag kände att jag fick tårar i ögonen. Vilken rolig utgift så här före jul.. Jaja, inte mycket att göra åt saken heller. Så jag fick bedövning och så borrade hon bort min gamla lagning och tog bort var och sen fick jag en tillfällig lagning tills jag ska tillbaka 16:e december och troligtvis rotfylla då. Om jag inte skulle få komma tillbaka ytterligare en gång. Suck!

Snöoväder

Tänkte att jag skulle passa på att blogga lite grann medans Alvis sover och innan K kommer hem. Jag tycker att jag har väldigt få bloggtillfällen, eller tid vid datorn överhuvudtaget. Men nu tänkte jag passa på.

I dag har jag varit i Gävle. Gav mig i väg 08.15 i snöovädret. Alva fick vara hemma och mormor var barnvakt.
Jag hade fått tid för att träffa en läkare på Kirurgen 09.30, så det var lika bra att få det gjort fast det egentligen inte var väder för att ut och åka bil. Läkaren jag pratade med sa bara att jag måste lära mig att leva med mitt bråck på magmunnen och de besvär det ger. Det finns tyvärr inget att göra. Och det var jag tvungen att åka enda in till Gävle och betala 150:- för att få höra. Han kunde inte ha sagt det på telefon! Allt för att de ska få in lite cash.. Grrrr..

När jag var klar där åkte jag till Barnens Hus för att köpa pyjamas. Det fanns såklart inga i rätt stl, men en pulka till Alvis köpte jag iaf. :) Sen åkte jag till tågstationen och hämtade Sandra som kom med tåget från jobbet. Vi åkte ner på stan och åt sushi och var in i några affärer. Jag köpte en Hello Kitty mössa, ett par vantar och en scarf åt Alva. När vi var klar på stan skjussade jag hem Sandra och begav mig sen hemåt.
Alva fick prova sin pulka när jag kom hem och det märktes att hon gillade den. Hon ville inte kliva ur den. Goungen min! :)

I går var vi bara hemma. Jag skulle egentligen ha varit till Tina på klädparty, men det blev tyvärr inställt. K var ute i förrådet/garaget och städade i flera timmar. Jag och Alvis var inne och lekte och så under tiden.

I lördags efter att Alva hade fått lunch åkte vi till Sandviken. Vi hämtade upp pappa och sen åkte vi och åt på Napoleon. Efter det var vi till Dollar, Rusta, Maxi och slutligen Hemmakväll och hyrde film. Pappa följde sen med oss hem. Vi åt Fajitas och kollade på Jiddra inte med Zohan. Jäklig rolig film!

Nu lär jag hålla koll på Alvis som kryper omkring här och gör sattyg.. ;)

9 månader

Tiden rusar förbi och i dag blir Alva hela 9 månader.
Den här tiden för 9 månder sen låg man och hade rejält ont. Ca 2½ timme innan hon kom. Hon är ju född kl: 22.38. Det var den lyckligaste och mest omtumlande (fast på ett bra sätt) dagen i hela mitt liv. :)

 Nykläckt! Endast ett par minuter gammal..

 Nästan 9 månader gammal..



Vackra barn


Uppdatering

Nu var det en hel vecka sen jag bloggade sist. Jag fattar inte att dagarna går så fort. Jag hinner inte med. Tror jag skriver så i nästan varje inlägg..haha. Men det känns verkligen så.

Så vad har hänt sen sist då? Veckan har varit ganska lugn.
Var till Sandviken en sväng med mamma i onsdags. Var in på Dollar och de andra "billiga affärerna". Kom hem med lite smågrejer, bl.a. julgardiner till köket. Vi var hem till pappa och Gunilla en sväng innan vi åkte hem. Pappa hade köpt en hoppgunga till Alva som vi fick med oss hem. Vi provade den när vi kom hem och lillgumman tyckte att den var jättekul. :) Hon var hur go som helst när hon stod och hoppade i den.
I fredags hjälpte jag syrran att fylla kiosken. Eller vi trodde att den skulle bli full med allt godis som hon hade beställt. Men det blev hur mycket plats som helst över. Så på onsdag kommer ett nytt lass.
I lördags var K till Tällberg med jobbet. Jag och Alva var hos syrran och Håkan och umgicks med dom.
I går var pappa här på eftermiddagen. Vi bjöd han på middag. Trevligt och gott var det!
I dag har jag och mamma haft en bakdag. Vi har bakat saffransbullar, chokladbollar och en sorts kakor. Så det blev en del gjort.

Nu har det hänt en hel del på Alva fronten! Nu kryper våran lilltjej! :) I torsdags hasade hon sig framåt en bit för fösta gången. Hon tar sig framåt med händerna. Hon använder inte fötterna. Inte än iaf. Hon sätter händerna mot golvet och drar sig framåt. Men det funkar ju det med. För framåt kommer hon. :) I går när jag höll på att torka golven så kröp hon från vardagsrummet och ut i hallen och välte omkull skurhinken som stod där. Gissa om det blev mycket vatten på golvet? Och en blöt bebis mitt i det. Lilla busis.
I dag har hon krypit omkring en massa. Hon kröp enda in i köket när jag och mamma höll på och bakade. Där drog hon ut en låda och drog i gardinen. Lilla gobusan.
I kväll när jag skulle lägga henne i hennes säng så satte hon sig upp. Det var första gången hon satte sig själv från att ha legat. Hon är så duktig så! Och nu får mamma ännu mer att passa. Haha..

Nu ska jag fortsätta att kolla på världens sorgligaste SCI avsnitt..

Mysig helg

Har haft en jättebra helg!
I fredags var vi bara hemma på kvällen. Kollade på Idol och mös i soffan.

I lördags lämnade vi Alva hos syrran och Håkan vid 16 tiden. Sen åkte vi in till Gävle. Gick till Churtstreet för att äta. Vi behövde bara vänta ca 20 minuter. Det är ju inte mycket en lördag där. Vi åt supergod mat och åt även lite efterrätt. Sen var man helt proppmätt. Efter maten var det dags för bio. Vi gick på 19.00 filmen. Vi kollade på Bond. Jag är inget fan av dom filmerna direkt, men dom nya är i alla fall inte lika töntiga som jag tycker att de äldre filmerna är. Mycket action var det i alla fall.
Filmen var slut vid vid 21.30. Då åkte vi hemåt. När vi kom hem kollade vi på Mama Mia som vi hade fått låna av Stefan och Ninni. Kecke tyckte att den var så bra så han somnade.. Haha.. Jag höll mig vaken hela filmen. Men jag hade då inte missat nåt om jag hade somnat. Gud vad jag har svårt för musikaler. Tycker de är så töntiga. Och Mama Mia var riktigt dryg, det var ju mer sång än prat. Näe, den var verkligen inget inget för oss.

I går fick jag och älsklingen en rejäl sovmorgon. Vi vaknade 10.30. Då hade vi sovit sen ca 01. Jag vaknade inte en enda gång därimellan. Vaknade av att jag hade lite ont i höger ben. Förmodligen hade jag legat i samma ställning hela natten. Jäkligt skönt att få sova ut riktigt var det i alla fall. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Låg och drog oss och mös i sängen. ;) Åt en sen frukost och var sen och handlade innan vi hämtade Alva.
Klockan 16 hade vi bjudit hit pappa och Gunilla på mat. Vi åt tacos och tårta till efterrätt. Pappa fick en årsdagbok i farsdagspresent av mig och K fick en huvtröja av Alva. Hon är duktig att handla lillgumman. ;)
Dom åkte vid 19 tiden och då var det dags för nattning för Alvis.

I natt har hon inte vaknat en enda gång och velat ha mat. Hon somnade strax efter 20 igår och vaknade inte förren vid 08 i morse. 12 timmar i sträck. Det har nog aldrig hänt förr. Jag tror hon är lite hängig älsklingen. Hon är lite täppt i näsan och kändes varm i morse. Men hon hade ingen feber. Nu sover hon igen. Får väl se hur hon är sen när hon vaknar.

I dag har jag inget planerat. Är inte Alva nå pigg så är det bra om hon får vara hemma i lugn och ro.

Helg

Så var det fredag igen då! :)
Det här har verkligen varit en lugn vecka. Har inte gjort mycket alls.. Körde stationsträning i onsdags. I går var jag och syrran på mässa på Privab i Gävle. Syrran handlade lite grejer till kiosken. Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket.. Skönt att bara vara hemma och ta det lugnt ibland tycker jag. I kväll blir myskväll. Äta lite gott och kika på Idol.
I morgon ska jag och älsklingen in till Gävle och äta på Churtstreet och efter det ska vi gå på bio.
Syrran ville så gärna att Alva skulle sova hos dom i morgon, så då passar vi på att göra nåt kul ihop. :) Jag har längtat efter Breast of chicken hur länge som helst.. Gott serru ;)

Annars är väl allt som vanligt här hemma. Alva är det verkligen full fart på. Går hon i gåstolen så är bus hela tiden. Hon drar i gardinerna, drar i snörena på stolsdynorna, knycker korgen under avlastningesbordet i hallen, tar mösser och sjalar i korgen där vi har sånt och öppnar skåpluckor. Så det gäller att passa hela tiden och säga aj aj. När hon sitter på sitt täcke och leker med sina leksakar så är det lungare. Då håller hon sig där. Kan ju bara tänka mig hur det blir när hon börjar krypa, för att inte tala om när hon börjar gå!!! Då får förmodligen inte mamma en lugn stund. ;) Haha..
Men hon är då världes goaste och snällaste. Det finaste som finns på denna jord!! Jag kan verkligen skratta mig lycklig som har henne och världens bästa kille. :D


Alva 5 dagar gammal..


Alva 8 månader..

Festen

Nu är det en hel vecka sen jag bloggade sist. Jag hinner liksom inte med..
Det hände väl inte så mycket förra veckan heller. Inte förrens i lördags när jag och Kecke hade Halloweenfest hemma hos oss. Det var en riktigt lyckad fest! :)
Vi var 23 stycken här hemma och alla var utklädda. Det var en salig blandning av utklädnader. Tänkte lägga upp lite bilder på Facebook sen..
Vid 18 kom alla. Vi bjöd på tacopaj, sallad och bål. Christian hade tagit med kolsyreis. Det vart en riktig partyhöjare.
Det var ett jäkla drag här hemma. Massa dans och mingel. ;)
Vi hade även en liten tävling där man skulle rösta på bästa utklädnaden. Den vann Sandras Patric som var utklädd till kanin..haha.. Han var en värdig vinnare! :)
Vissa blev då riktigt klappkanon i lördags. En person var tvungen att åka hem redan vid 23, då denne hade somnat i soffan..haha. En annan somnade inne på gästsängen och en tredje gick hem för att h*n var för full. Men det verkade som att alla hade kul i alla fall.
Vid 03 drog sig de sista hemåt.. Anna och Anders sov kvar hos oss.

Hur jag mådde igår orkar jag inte ens gå in på. Säger bara urk..


RSS 2.0