Full fart mot helgen

Fredag och underbart väder! Nice nice!
Veckan blev som den var planerad och inte blev det nåt jobb för älsklingen i Norrköping. Gissa om jag blev glad när jag fick ha honom på hemmaplan och hemma på kvällar och nätter. :)
I tisdags hade vi besök av Anna och Tilda. Det var trevligt. Vi åt lunch och fikade ute på altanen i det fina vädret.

I onsdags var det föräldrargruppsträff igen. Vi fick se en film som handlade om första maten till barn. Det dröjer ju inte länge förrens vi kan börja prova att ge Alva smakpotioner. Det ska bli så kul att se hur hon reagerar på olika saker. När vi var klar där så åkte jag och Alva till Stina i Gävle och hälsade på. Sandra var oxå där. Stina hade bf den dagen. Men det kom ingen bebbe då och det har det fortfarade inte gjort. Om det inte har hänt nåt de senaste timmarna. Men då borde man väl ha fått höra det. Förresten, Maria.P fick en flicka i morse. En liten Alma. Så ett stort grattis till henne och Andreas. Ser fram emot att få träffa lilltjejen.

I går var jag till frissan och gjorde nya slingor. Så nu ser håret ljust och fräscht ut igen. Efter det var jag till Synsam och köpte nya linser och sen var jag och pappa och köpte blommor och var till brorsans grav. Han skulle ha fyllt 36 år igår. Vi blev så ledsna när vi stod där vid graven. Det blir alltid jobbigt när man är där. Men ännu mer igår när man var tvungen att besöka en gravsten istället för att få komma på kalas. :( Vi stod där och grät och höll om varandra en stund. Jag kan inte fatta att han har varit borta i 3 och ½ år. Usch..jag saknar honom så otroligt mycket. Tycker att det är så tråkigt att han inte hann träffa Kenneth eller Alva. Fast jag tror att han ser oss iaf...
I går kväll var jag, K och Alva och grillade hos Marcus och Karro. Per och hans Victoria var oxå där. Det var riktigt trevligt och väldigt gott med grillad mat som alltid.

I dag har Maria och Elvira varit här och hälsat på. Det var jätte mysigt. Vi åt lunch, gick en kort promenad och drack lite kaffe här hemma innan de var tvungna att åka hem igen. När de hade åkt tog jag och Alvis en promenad. Vi gick först förbi mamma och sa hej och sen upp till affären och handlade lite.
Nu ligger Alva och sover i vagnen och K sover här brevid mig i soffan. Han började jobba 6 i morse, så jag förstår att han är trött. Det är bättre att han sover en stund nu i stället för att somna vid 20 tiden.

Jag ska snart börja med maten. I dag bjuds det på fajitas till middag. Gott sörru! Sen blir det väl bara att slappa framför tv:n. Får väl se vad resten av helgen har att bjuda på!!

Trevlig helg!

Denna vecka

Måndag: Hemmadag.
Tisdag: Får besök av Anna och Tilda.
Onsdag: Föräldrargruppsträff 13.00. Kanske åka till Stina efter det.
Torsdag: Frissan 13.15, fixa nya linser.
Fredag: Maria och Elvira kommer på besök.

Idag åker älsklingen min til Norrköping på jobb och kommer inte hem förrens på fredag. Så himla tråkigt. Jag och Alva kommer att längta ihjäl oss efter honom. Bra att jag har massa att göra iaf..

Söndag

Så var ännu en helg snart slut.
I fredags var jag, Alva och syrran ute på lite shopping i Valbo. Jag handlade ett par leggings och ett par capribyxor till mig och 2 bodys och en haklapp till Alva. Syrran handlade oxå lite kläder till Alva. En rosa klänning, ett gult linne med matchande capribyxor och en Hello Kitty solhatt.
Sen på kvällen var Alva hos syrran några timmar. Jag och K hade en film som vi skulle se och ibland kan Alva vara lite gnällig på kvällarna. Så för att vi skulle få se den och äta i lugn och ro så fick hon vara hos sin moster. Eftersom hon hade varit borta en hel vecka så ville hon gärna vara lite barnvakt. Jag lämnade henne vid 18.30 och sa att jag skulle hämta henne senast 23. Vid 22.30 ringde jag dit och skulle kolla läget. Då sov Alva i vagnen. Eftersom hon oftast inte sover så långa stunder åt gången så tänkte jag att hon vaknar säkert snart, hon hade sovit ca 15 min när jag ringde. Men 23.15 ringde syrran och sa att hon fortfarade sov. Så då var jag tvungen att åka dit och hämta hem henne. Men när vi kom hem så bytte jag bara blöja och satte på henne pyjamas, sen lade vi oss i sängen och hon fick mat. Efter en stund somnade hon vid bröstet, så K lade över henne i vagnen. Dä vaknade hon till och började grina. Så han körde med vagnen över tröskeln och efter 10-15 minuter sov hon. Så vid 00 somnade hon in  riktigt och sov enda tills 05.30. Hon brukar vakna 03.30 och vilja ha mat, men då sov hon 2 timmar längre.

Igår var vi hemma och fixade i trädgården. Jag och syrran var upp till ICA där det var plantförsäljning och köpte blommor. Så dom planterade jag igår. K han klippte gräsmattan och krattade. Det tar ju sin tid sånt där. På kvällen var vi bara hemma och tittade på Eurovision.
22.30 lade jag Alva i vagnen efter att hon hade fått mat. Jag tänkte att hon sover väl typ 20 min. Så gör vi kväller då. Men hon vaknade inte förren 04.30 i morse. Jag kände mig så hemsk för att jag inte hade satt på henne pyjamasen, utan att hon hade fått sova i sina kläder. Men jag ville inte väcka henne. Tror inte att hon tog nån skada av det heller. Det känns jättebra att hon kan sova sådär pass länge i vagnen. Vi ska börja försöka med vaggan snart istället.


Idag har vi inte gjort så mycket. Om en halv timme ska vi gå hem till mamma en sväng och gratta henne på morsdag. Själv blev jag grattad med frukost i morse av min älsklingar. :)


Annonsbladet

image26
Det här är bilden som är med i Annonsbladet denna vecka.



För er som undrar så kommer vi inte att vara med i Arbetarbladet eller Gd.

Alva sov i vagnen igår mellan 23.40 och 03.25. Då vaknade hon och var hungrig. Så jag tog upp henne, men sen blev hon kvar i sängen för jag somnade.
Idag ska vi på vår första Föräldrargruppsträff. Det ska faktiskt bli kul!

Det skulle vara kul att få nån kommentar ibland. För det är så himla många som läser som jag inte har en susning om vilka ni är. Så ni kan väl vara snälla och ge er till känna!! :)

Vad ska du göra idag???

Alva 3 månader

Ja idag blir Alva hela 3 månader.
Hur kan tiden gå så otroligt fort? Om man endå kunde bromsa tiden lite. Men det går ju tyvärr inte, så det gäller att njuta så mycket som det bara går. Och det gör jag verkligen. :) Alva är den underbaraste som finns och jag älskar henne mest på denna jord.

Vi var ju till BVC igår och då vägde hon 5680 gram och var 60 cm. Så hon har gått upp 1,9 kilo och växt 9 cm sen hon föddes. Hon följer kurvan precis som hon ska. Och det märks att hon inte dragit i väg för hon har fortfarande stl 56 på kläderna. Fast det börjar bli dags att gå över till 62. Vissa 56 bodys har jag lagt undan för att de har sett lite korta ut i armarna. Men det beror ju på vart kläderna är köpta oxå. Lindex har de bästa kläderna tycker jag. Och Kappahl är väl oxå bra. Men Åhléns och MAXI är inte lika bra. Åhléns har väldigt små kläder och MAXI väldigt stora.

Alva fick iaf ingen feber igår. Skönt! Men hon var lite gnällig och trött och det enda hon ville göra var att ligga och tutta. Så eftersom jag tyckte synd om henne så fick hon göra det oxå.
Mellan 00.30 och 03.30 sov hon i vaggan. Jag vaknade av att hon lät vid 01.30 och 02.30, men då gungade jag bara lite på vagnen så blev hon tyst. Men när hon vaknade vid 03.30 så förstod jag att hon var hungrig eftersom hon inte hade ätit på 4 timmar. Så då tog jag upp henne i sängen och sen blev hon kvar där. Jag var för trött för att lägga över henne i vagnen.
Men det går ju framåt iaf. :)

Nu ska jag lägga henne i vagnen för hon somnade i min hamn efter hon åt. (Jag har blivit duktig på att blogga med en hand. :P)
Sen ska jag bara ta det lugnt eftersom jag fortfarande inte är så pigg!

Vad ska DU göra idag???

Prinsessan våran

image24


image25

Spruta

Jag hade visst missuppfattat min bm när vi var där sist. För det var idag Alva skulle få spruta. Men det gick iaf jättebra. Hon gnällde till bara när Anna stack in nålen, men sen sa hon inget mer. Min duktiga lilla flicka. :)
Än så länge verkar hon iaf må bra. Ingen feber, men kanske lite tröttare än vanligt. Ska iaf hålla koll så hon inte får nån feber.

Hängig

Jag känner mig verkligen inte pigg. Har lite ont i halsen, snorar, har ont i näsan och känner mig lite febrig. Så jäkla tråkigt.

Inatt gick det inte att få Alva att sova i vagnen. Hon somnade där vid 21 tiden. Men hon sov inget länge och när hon vaknade så var hon jättepigg. Vid 23.30 fick hon mat i sängen och somnade. Så jag lade över henne i vagnen, men efter 3 minuter var hon vaken igen. Så jag körde med vagnen fram och tillbaka i ca 30 min tills K kom och tog över. Vid 00.40 hade hon somnat. Så vi släckte och skulle sova och då vaknade hon igen och var ledsen. Då gav jag upp och tog upp henne till sängen där hon fick sova i natt. Jag hade inte ork att fortsätta när jag inte kände mig nå pigg. När jag lade henne i sängen och hon fick tutta så somnade hon på en gång.
Men det är väl bara att fortsätta försöka. Så småningom så ska hon väl kunna sova själv.

Om 45 minuter ska vi till BVC. Det ska bli intressant att se hur mycket Alva har växt sen sist. Det var ju 4 veckor sen vi var där senast.
Sen ska vi bara vara hemma. Jag behöver vila känner jag.

I helgen som var gjorde vi inte mycket. Vi var till Gävle i lördags och hälsade på Anna, Anders och lilla Tilda. På kvällen var vi bara hemma. Igår skulle vi ha krattat och grejat, men med tanke på all snö som kom i lördags och låg kvar halva dan igår så blev det inte så. Så det blev en lugn hemmadag istället. Och det var väldigt skönt eftersom jag inte var nåt pigg.

Igår innan vi skulle bada Alva så tänkte vi göra fotavtryck på henne som vi hade fått förr. Men det gick käpprätt åt skogen. Man skulle hälla en massa i en burk och så skulle man ha barnets hand eller fot helt stilla i 2 minuter. Och hur lätt är det att få en bebis att vara helt still i 2 minuter? Det gick inte med Alva iaf. Så det åkte i soporna. Det hade ju varit kul om det hade fungerat. Tror att det är enklare med vanligt gips som man bara gör ett avtryck på?

Nu lär vi klä på oss och gå!!

Lyckades :)

Ja, inatt lyckades vi få Alva att sova i sin vagn för första gången. :)
Först sov hon där mellan 21.40 och 22.30. Sen vaknade hon och ville inte somna om. Så hon fick vara vaken ett tag. Sen fick hon mat i soffan. 00.10 lade jag henne i vagnen efter att hon hade somnat i min famn och hon sov fram till 3.30 då hon vaknade och ville ha mat. Jag tog upp henne och gav henne mat i sängen. 04.10 lade jag henne i vaggan igen efter att hon hade somnat vid mitt bröst, och hon sov till 6.30. Då vaknade hon och var hungrig igen. Så jag tog upp henne och gav henne mat, men jag somnade så hon blev kvar i sängen efter det. Men jag är grymt nöjd med att hon sov där hela natten förrutom när hon fick mat. Så jag hoppas att det här inte bara var en engångsföreteelse, utan att hon kan fortsätta sova där. Hon sover ju där alla gånger hon sover på dagarna och det går ju bra!

Redan fredag

Den här veckan har verkligen gått tokfort. Fast det kan ju bero på att K var hemma från jobbet i måndags och tisdags.
Imorgon ska vi in till Gävle och hälsa på Anna, Anders och lilla Tilda.
Hoppas på lite bättre väder i helgen, för vi hade tänkt fixa lite med våran tomt då.

Att få Alva att sova själv igår sket sig kan man säga. Först lade vi henne i vagnen vid 22 efter hon hade ätit och somnat i min famn. Men på bara ett par minuet var hon vaken igen. Hon fick ligga där ett tag, men efter en stund blev hon jätte ledsen. Så då tok K upp henne. Sen trodde jag att jag hade åkt på magsjuka, så blev tvungen att spendera ett bra tag på toaletten. Vid 23 gav jag henne mat i sängen och hon somnade vid bröstet. Men på 10 minuter var hon vaken och ledsen igen. Eftersom jag inte kunde göra nåt just då så vaknade K och tog upp henne igen. När jag kom tillbaka till sovrummet så var jag helt slut och hade ont i magen. Så hon fick sova med oss i sängen. Hade inte jag blivit dålig så hade det kanske gått om man hade haft tålarmod.
Men nu i helgen så ska vi verkligen fösöka.

Nu ska jag rapa Lillan och sen ska jag se om hon vill leka lite i sitt gym.
Trevlig helg!

Sova själv

Jag och Alva var till Sandviken igår och åt lunch med Emma på Kharma och fikade sen på stan med Sandra, Stina, Therese, Tina och Max. Efter det var jag hem till pappa och Gunilla en sväng.
När vi hade kommit hem så kom syrran förbi. Hon ville mysa lite med Alva eftersom hon åkte till Grekland idag och blir borta en vecka.

Idag har vi haft en hemmadag! Väldigt skönt och välbehövligt ibland. Mamma kom hit en sväng och tog en kaffe med mig. Alva hon låg i sitt gym och var så nöjd så. Hon har verkligen börjat gilla det nu. Speciellt den gula ankan i den blå ringen. Den slår hon på och tar tag i och skakar. Hon brukar även prata väldigt mycket när hon ligger där. Hon är så otroligt go våran lilla tjej :).
Nu har familjen nyss varit ute på en promenad. Det var verkligen inte varmt ute nu. Det blåste riktigt kallt.

Nu ska vi på allvar börja försöka att få Alva att sova själv. Men i vagnen där hon är van att sova och inte i vaggan. Iaf till en början. Vi lade henne där igår kväll när hon hade ätit. I 3 minter sov hon där innan hon varknade och var ledsen. Jag tog upp henne och lade henne i sängen med mig också fick hon tutta lite. Men tyvärr så somnade jag oxå, så hon blev kvar i sängen. Men hon har inte alls varit så tuttig som hon var natten till igår och två nätter innan dess. Hon har ätit typ var tredje timme. Då har hon ätit och när hon har varit nöjd så har hon släppt bröstet och inte legat och bara snuttat.

Idag när hon skulle sova första gången på dan så lade jag henne i vagnen när hon hade ätit och hon sov iaf i 30 minuter. Nästa gång så lade jag henne innan hon var så där jätte trött. Först låg hon och lekte med sina Mumintroll. Efter en stund började hon gnälla, så jag skakade lite på vagnen och körde den över tröskeln till vardagsrummet. På ca 5 minuter sov hon. :) Och utan napp!
Så nu ska vi fortsätta att lägga henne i vagnen när hon ska sova. För kan hon sova där på dagarna så borde hon ju, iaf så småningom, kunna sova där även på nätterna.
Så vi får se hur det går ikväll och inatt. Vi håller tummarna att det går bra!




Dagarna går..

alldeles för fort tycker jag. Men det finns inte mycket att göra åt det, förrutom att ta vara på tiden så gott det går.

I helgen hade vi ju besök av Kenneths föräldrar. Vi hade det jätte trevligt. I lördags så grillade vi här hemma för första gången. Det var mycket trevligt. Och alla var samlade. K, jag, Alva, Eva-Britt, Roger, min mamma, Stig, min pappa och Gunilla. Som sagt, det var mycket trevligt och jätte gott.

Idag och igår så har K varit hemma från jobbet p.g.a en tokförkylning. Jag har börjat känna i halsen, men hoppas verkligen inte att det blir nåt mer än så.

Alva hon växer så det knakar. I torsdags när hon låg på skötbordet så tog hon tag i en av figurerna i sin hängande mobil för första gången. Och i lördags när hon låg ute i vagen när vi skulle äta så låg hon och klämde och kände och drog i sina Muminfigurer som hänger i vagnen. Och nu pratar hon jätte mycket. Just nu ligger hon och pappa i hennes gym och jag hör hur hon pratar på. Det är ju såå himla gulligt.
Flera gånger när hon har legat och ammat så har hon tagit bort munnen och tittat på mig och gett mig ett jätteflin och så har hon pratat. Då blir jag rörd kan jag lova. Det har kommit några tårar då. Hon är då världens goaste.
Jag älskar henne av hela mitt hjärta.

Nu ska jag gå in till min lilla familj och titta vad dom gör.

Tjing!!!

Besök

Sitter i soffan med en halvt sovande och tuttande bäbis. Hon är väldens finaste. Tänk att man kan älska någon så otroligt mycket. Jag är så lycklig med min  lilla familj. :)
Allt går i alla fall bra här hemma. Alva är en snäll flicka. Hon sover bra på nätterna och äter bara ett par gånger per natt. Så det känns ju jättebra att man får sova på nätterna. Hon sover fortfarande med oss i sängen. Vi har inte försökt nåt mer med att få henne att sova i egen säng. Det går så bra just nu att ha henne i vår säng, så det får vänta ett tag till.

Dagarna som mammaledig går alldeles för fort tycker jag.
I fredags var K på kryssning med jobbet. Jag var en sväng till Gävle och Valbo med syrran och på kvällen var jag och Alva hos dom och åt mat och tittade på tv.
I lördags var mamma här på dan. Vi satt ute i solen medans Alva sov i vagnen. Sen följde jag med syrran, Håkan och Stefan upp på krogen en sväng. Vi satt på uteserveringen och jag drack en cola.
Vid 19 tiden kom K hem. Då köpte vi hem mat och mös i soffan.


söndagen var vi till Sandviken och tänkte köpa utemöbler. Men dom vi hade tänkt köpa var ju så klart slut. Vi åt på McD. När vi kom hem kom pappa och Gunilla på en fika.


I månags var jag till Sandviken en sväng. Jag var tvungen att hämta ut en ny lins eftersom en hade gått sönder för mig. Jag  var och lunchade med Marre och Sandra.A och sen tog jag en fika med pappa.
När vi kom hem hem gick vi till mamma och satt på hennes altan.

Igår var jag till Gävle och hälsade på Maria.P. Efter det mötte jag upp Sandra och Stina på stan.

Nu ska jag göra mig i ordning. Jag, Alva och mamma ska åka till Valbo en sväng.

Imorgon kommer Kenneths föräldrar hit och stannar över helgen. Så på lördag ska vi premiär grilla här hemma.


1:a maj

Tänk, nu är vi redan inne i maj månad..

Igår var vi på grillfest hos syrran och Håkan. Vi hade det väldigt trevligt. Och det gick jätte bra med Alva.
Vi var 9 stycken, fast sen kom även Mackan och Karro dit. Vi åt grillat med massa goda tillbehör. Åt tills jag blev poppmätt. Vinet jag hade köpt var faktiskt helt ok.
Vi gick inte hem förrens klockan var vid ett. Alva sov först i syrrans famn. Somnade där vid 21 och sov en timme. Sen vaknade hon och var hungrig. Då lade jag henne i min famn. Hon åt lite och sen somnade hon så gott där under sin filt. Hon verkade inte bry sig alls om alla som tjoade runt omkring. När vi skulle lägga henne i vagnen när vi skulle gå hem så vaknade hon till, men hon somnade när vi började gå hemåt. När vi kom hem så var hon jätteglad. Låg och flinade på skötbordet. Bytte blöja och satt på pyan. Sen lade vi oss och hon åt och somnade sen så sött brevid mig. Så det gick ju faktiskt jätte bra för henne på hennes första fest. ;)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. K är ju iaf ledig.

RSS 2.0