.....

Har inte haft nån riktig lust att blogga på senaste tiden. Är inte riktigt på humör nu heller. Men ska iaf uppdatera lite för min egen skull, så att jag kommer ihåg vad jag har haft för mig..

I går hade jag och Alva en hemmadag. Mamma kom förbi en sväng på eftermiddagen och drack lite kaffe med mig.

På kvällen hände nåt som inte var så kul med en massa missuppfattningar. Får se hur det blir bra igen.. :/ (Det har inte hänt nåt mellan mig och K om det var nån som trodde det).

I dag var jag och Alva till Sandviken och träffade pappa en snabbis. Fick en slant av honom eftersom den här månaden blev en riktig miss i ekonomin *suck*. Tur att man har världens snällaste pappa.
Var in på DM en sväng och pratade lite med T. Det vi pratade om var ju iaf positivt..Men vi får se hur det blir sen..
Sen gick vi in på Lindex där jag tänkte köpa västen jag provade i Gävle i torsdags. Men såklart så fanns den inte. Typiskt!
Så då åkte vi in till Köpis i stället. Precis när jag hade parkerat så såg jag Sandra ett par bilar längre bort. Tutade på henne och hon kom. Det visade sig att hon precis också hade parkerat och skulle in på Köpis. Så då kikade vi runt tillsammans såklart och lunchade även ihop. :) Tyvärr så fanns inte västen där heller, men i Gävle fanns den, så Sandra ska köpa den åt mig img. Så det blev inget shoppat för mig. Finns verkligen inte ekonomi för det nu.
Alva hon var så snäll hela tiden hon. Fast än hon håller på att få tänder. Gullungen min!
När vi kom hem åkte vi och handlade hela familjen! Sen var det hem och fixa mat och natta lillgumman.

Känner inte att det är så kul att blogga längre. Vill liksom inte skriva vad som helst eftersom man inte riktigt vet vilka som läser. Jag känner inte för att dela med mig av allt till vem som helst. Jag tycker att det borde gå att "skydda" vissa inlägg. Men eftersom det inte går?? lutar det åt att jag kommer att lösenordsskydda min blogg. Jag skriver endå bara för min egen skull och har inget behov av att andra läser.
Så kan ni inte läsa i fortsättningen så vet ni varför!!

Det var allt för idag!


Söndag

I torsdags var jag och Alva var till Gävle. Lunchade med Hanna och Svea. Sen kikade vi runt lite på stan. Jag köpte ett par stövlar. Senare tog jag en fika med Sandra innan vi begav oss hemåt.

I fredags var jag och Alva bara hemma. Gick bara en sväng till mamma och fikade lite. Passade på att sitta lite i solen medans den visade sig. På kvällen var vi bara hemma och tittade på film.

I går var jag och K på kräftskiva i Pers stuga utanför Ockelbo. Det var så himla gått med kräftor. Jag åt nog närmare 20 stycken. Vi var kvar till strax efter 00. Jag körde för K hade druckit lite. Mamma var hemma hos oss med Alva. Lillan sov så sött när vi kom hem.

I dag har vi bara varit hemma. Jag och Alva gick bara till ICA en sväng. K har klippt gräsmattan och håller på och grejar ute i garaget. Själv mår jag inte speciellt bra just nu. Satt ute i solstolen tidigare och råkade slumra till där och efter det fick jag ont i huvudet. Åt en kexchoklad nyss, men nu mår jag även illa.
Ska vila lite i soffan nu..

6 månader

I dag blir Alva hela 6 månader. Guud vad tiden går fort!!
Vi var till BVC idag och hon fick träffa farbror doktorn. Allt såg så bra ut. :) Vi passade även på att väga och mäta. 8465 gram och 67,5 cm lång är lillan nu. Hon växer så det knakar..Men det är ju som det ska.

Efter det var jag, Alva och mamma till Valbo. Var in en sväng på Köpis en sväng. Mamma köpte två pyjamas till Alva i halvårs present. :) Sen var vi in på IKEA. Där blev det lite shopping för min del. Tallrikar, 2 sorters glas, ljuslyktor och lite smågrejer.
På vägen hem var vi förbi pappa och Gunilla och drack lite kaffe.

I lördags: Dop, K körde gocart med S och P. Mys på kvällen med film och godis.
I söndags: Vår 3 årsdag! *MYS*
I måndags: Hemmadag. K började jobba igen. Tråkigt..
I går: Var och hämtade våran nya stooora tv.

I morgon: Åka till Gävle och träffa Hanna och Svea på stan.

Dop

Ja i dag ska vi på dop. Lilla Alma ska bli döpt. Klockan 14 ska vi vara i Bomhus kyrka.

I går var vi till Sandviken och beställde en tv. En 47 tums LG Scarlett. Så på måndag ska vi hämta den.
Efter det åkte vi hem till Anna och Anders. Jag och Alva var hemma med Anna och Tilda medans killarna var och spelade tennis.
När dom var klar åkte jag, K och Alva till Köpis en sväng. Vi hade inte köpt nån doppresent än, så det var vi tvungen att göra. Hittade iaf en gullig lamp/tavla.
På kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt.

I morgon firar jag och älsklingen 3 år. Tänk att det redan har gått 3 år sedan vi blev ett par. Det här har verkligen varit de 3 bästa åren i mitt liv. Jag hoppas att det alltid kommer att vara vi.
Vi hade ju tänkt fira lite i morgon, men vi vet inte vad vi ska hitta på! Någon som har nåt bra förslag??
Först hade vi tänkt åka till Karlskoga och se på STCC. Men vi fick inga biljetter, så det blev det inget. Sen har vi funderat på att gå på bio och gå ut och äta. Men det går inga filmer som vi vill se nu..Så därför vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på!
Jaja.. nåt mys blir det iaf.

Nu ska jag greja lite här hemma innan vi ska åka!!

Rensning

Nu har vi haft två dagar då vi bara har varit hemma. Verkligen jätte skönt efter allt farande och flängande.
Har faktiskt hunnit få en hel del gjort här hemma. Saker som jag har tänkt göra länge, men som inte har blivit av.
I går rensade jag i skåpet med påslakan och handdukar. Blev en hel del som skulle kasseras. Sen blev det städning i städskåpet i tvättstugan. Flyttade om hyllarna och städade där.
I dag har jag rensat bland Alvas kläder. Tog bort alla sommarkläder och allt i stl 62. Sen flyttade jag alla hennes kläder från badrummet till hennes rum och la alla skötbords-handdukar i byrån i badrummet. Så nu känns det skönt att det är gjort. Älsklingen har satt upp hyllorna ovanför soffan i vardagsrummet och satt upp en tavla, mätsticka och ny taklampa på Alvas rum. Nu är Alvas rum helt klart, för tillfället. Ska köpa ny byrå, klädskåp och en hylla dit, men det får dröja ett tag det.

Alva har väl inte gjort några jätte framsteg med maten. I förrgår fick hon smaka på Grönsaker med kyckling, men stackarn kväljde så att hon kräktes. Stackars liten. Så det ska hon inte få nåt mer. I går och i dag har hon fått smaka Potatis med lax. Hon tycker inte att det är speciellt gott, men har iaf svalt. Men banan åt hon i går och det tycker hon om nu. Åt ca 1/4 av en banan. Och Banan/mangopuré har hon börjat gilla och även Blåbärspuré går i. I dag provade jag även att ge henne lite rivet äpple. Hon grimaserade lite och rös, men svalde. Så så illa var det nog inte. Men jag tror hon behöver smaka flera gånger och få vänja sig innan hon tycker om det hon får.
Sömnen går det fortfarade jätte bra med. Hon somnar vid 20 tiden på kvällen och brukar vakna en gång vid ca 02-03 och sen vid ca 07-08. Sen kan hon sova till ca 10.
Hon sover oftast bara två gånger på dagen. Det brukar bli vid 14 och sen vid 17. Oftast sover hon ca 40 minuter per gång. Så nu har vi riktigt bra rutiner med sömn och mat och det känns toppen. Hoppas att det håller i sig. 
Lägger vi henne på rygg på hennes täcke vid babygymmet så vänder hon sig på magen direkt. Men att vända tillbaka går inte lika bra. Så hon brukar ligga på mage en stund och sen säger hon till när hon vill tillbaka till ryggläge. Sötkorven!
Hon är väldens snällaste och goaste bebis. Älskar henne mer än det finns ord för.

Nu är det dags för mig och älsklingen att göra kväller här. Måste upp i bra tid img. K ska spela tennis med Anders i Gävle kl: 13.00 och innan dess ska vi in i Viken och snacka tv med Ante och köpa tennisbollar på köpis.

Sov gott!!!

Tisdag

Nu var det ett tag sen jag bloggade. Har inte haft tid. Det är nåt att göra hela tiden.
Vad har hänt då?
Vi har tapetserat klart i vardagsrummet. Det blev jätte fint! :)
I fredags fyllde syrran år, så då var vi dit och firade henne.
I lördags var jag och K in på Cityfesten. Alva sov hos mormor. Vi var hos Sandra och Patric före. Det var en jätte trevlig kväll. Men hemresan var dryg. 1:an från Gävle till Sandviken och taxi till Järbo. Men det gick det också.
I söndags var jag bakis. Fy fan alltså. :/
I går var vi till Anna och Anders. K och A var i väg och spelade tennis. Sen var vi förbi Sandra och Patric en sväng. Skulle hämta väskan vi lämnade där i lördags, men vi åkte hem utan den. Förvirrade??
Mycket mer än så har det väl inte hänt..

Alva sover fortfarande jätte bra i sin säng. Natten till igår somnade hon 20.30 och vaknade inte förren 05 första gången.
I går när hon skulle sova fick hon lite majsvälling för första gången. Det gick i. Så nu har vi tänkt att hon ska få det innan hon ska sova på kvällen i stället för tillägg.

Nu ska vi äta lite lunch innan jag och Alva ska åka hem till Tina och Max och hälsa på. Sandra, Stina och Matilda ska också dit. Ska bli kul att träffa dom och se hur mycket barnen har växt.

Regn och rusk

Vilket väder det har varit i dag. Spöregn hela dagen. Tröök..
När vi hade vaknat bestämde vi att vi skulle åka till Valbo en sväng. Stig fyller år i morgon och syrran på fredag, så vi tänkte att vi skulle köpa nån present. Vi var ju inte ensamma i Valbo om man säger så. Men det var ju väntat, dåligt väder=Köpis. Köpte champagneglas till syrran och jag köpte faktiskt en skinnjacka till mig själv. Jag har velat ha en sån jätte länge och eftersom jag inte har nån höst/vårjacka så slog jag till.
När vi kom hem åkte jag och Alva ner till syrran, för K och Håkan skulle på fotboll. Fick mat och fika hos henne.

Vad har hänt mer då?
I torsdags och i fredags höll vi (läs Kecke) på med vardagsrummet hela dan. Fast jag hjälpte faktiskt till en del jag med. Det blev väldigt fint med de nya tapeterna. Tyvärr så räckte inte all tapet, så i dag var vi och köpte 2 rullar till. Så i morgon ska vi göra klart det sista runt fönstren.

I fredags på kvällen var Sandra och Patric här och grillade. Det var riktigt trevligt! ;) Sandra hade med sig en flaska rödvin som jag smakade lite av. Men rödvin behöver man visst inte mycket av för att känna av. Så på lördagmorgon var jag inte pigg när Alva vaknade 8.30. Men K var snäll och gick upp med henne. Jag somnade om och vaknade 11.55!! Men inte var jag nå piggare för det. Men jag gick iaf upp. Vi skulle ju på fest 5 timmar senare, så det var bara att vakna till liv och börja ladda!

Vi lämnade Alva hos syrran vid 14.30, sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning.

Marcus 25års fest var kul. Vi var ca 20 pers. Men senare mot kvällen var det många som droppade av så vi drog in till Sandviken och gick på Livingroom. Inträde 150:- för att få höra Kate Ryan sjunga halva Desenchantee. Sen hade hon sjungit klart. Men det var iaf kul på krogen.

I går var vi sega. Sov länge. Köpte pizza och hämtade hem Alva. Det hade gått jätte bra för henne hos syrran. Hon är så duktig våran lilla kicka. :)

Alva hon bara växer och växer och det händer nya saker nästan varje dag. Hon är heeelt otroligt underbar.
Hon nattade sig själv i sin säng för en stund sen. Hon somnar mellan 20 och 21.30 på kvällarna. Hon vaknar fortfarande ganska ofta och vill ha mat. Men hon somnar om fort när hon har ätit. Maten går det väl inte så bra med. Hon har inte gillat det vi har provat. Men det är väl bara att pröva på. Eller?? Finns det nå bra knep?? Gröten går det hur bra som helst med, men inte burkmaten.
Nu har jag slutat ammat också. Det var inte planerat, men Alva är inte längre intresserad. Sen har väl mjölken minskat mycket eftersom hon får tillägg från kväll till morgon. Så det har ju inte blivit så många amningstillfällen på dagarna. Men nu har jag inte ammat sen i fredags. Jag försökte i sängen i morse, men hon tog bara ett sug sen tog hon bort huvudet. Det känns både och det där. Det är lite skönt på ett sätt, men jag saknar det eftersom det är så mysigt. Men när det är Alvas val så känns det ok. Det hade varit värre om jag hade velat sluta men inte hon. Jag har fått mjölka ur lite grann, men det blir mindre och mindre. Nu har jag inte tömt ur nåt sen 04 i morse. Jag har iaf sluppit mjölkstockning, tack och lov.

Nu ska jag umgås lite med sambo innan det är läggdags!


RSS 2.0