Värme

Våren är ju bara för härlig! Det blir varmare och varmare och grönare och blommorna börjar blomma. Man vet att man har en hel sommar framför sig. Då är det härligt! Nu njuter jag verligen av att vara mammaledig. :)

Igår var jag, Alva och mamma till Sandviken en sväng. Jag var in på Systemet och handlade lite tills imorgon. Det blev en flaska alkoholfritt vitt vin till mig. Får se hur det smakar då..
Vi var även in en sväng på Dollar och Rusta. Köpte lite småsaker..

På eftermiddagen kom pappa och Gunilla hit och hälsade på. Morfar hade lite Alva abstinens..hehe

Nu ska jag och Alva gå ut på en prommis i det underbara vädret. Det är inte strålande sol men över 18 grader i skuggan. Sen blir det nog en sväng förbi mormor på vägen hem.

Älskar min lilla familj mest i världen. Dom är dom bästa som finns!

En flicka till :)

Ett stort grattis till Anna och Anders som har fått en liten Tilda! :) Vid 15 tiden kom hon till världen. Anna ringde för ett tag sen. Förlossningen hade gått bra sa hon. Skönt att höra. Imorgon förmiddag ska dom fota till lg, så då måste man hålla utkik efter lilltjejen! :)

Bebbe på gång

Jag fick ett sms av Anna 05.55 i morse där det stod att dom var på väg in till Förlossningen för att vattnet hade gått och hon hade haft värkar hela natten. Så nu kanske dom har fått sin lilla bäbis, eller så håller hon på för fullt nu. Hon skulle iaf höra av sig när det var klart.

Igår hade vi en fixardag. K städade i garaget och jag städade bilen. Sen tvättade vi bilen utvändigt och bytte till sommardäck. Alva var hos sin moster i hela 9 timmar. Syrran hämtade henne vid 9 och kom tillbaka med henne strax efter 18. Fast jag var dit en gång vid 16 tiden och gav henne mat. Syrran hade ju fått med sig mat, men mina tuttar var så fulla så jag var tvungen att tömma. :) Det hade gått jätte bra för syrran att ha henne. Fast det kändes konstigt för mig och K. Man längtade ju en hel del. Men jag tycker att det är bra att vi kan lämna bort henne lite grann. Det är lika bra att börja i tid. Det går ju bra för att det är så nära oxå. Det känns jätteskönt att veta att jag kan åka dit på 3 minuter om jag vill.


Idag har vi inte gjort så mycket. Jag och syrran tog en prommis till affären med Alva och handlade lite. Sen har mamma varit här nyss, så vi tog en fika.


Veckan som kommer har jag faktiskt inget inplanerat. Eller jo, på onsdag (sista april) är vi bjudna till syrran och Håkan. Det blir invigning av altanen som det brukar vara oxå blir det premiärgrillning. Gott gott! Och eftersom det är röddag på torsdag så är ju K ledig. Skönt att få ha honom hemma efter att han har jobbat så mycket.
På fredag ska jag och Alva sova själva. K ska på kryssning med jobbet. Men det kommer nog att gå bra. Vi är ju vana att lägga oss själva efter förra veckan när K kom hem så sent.

Nu ska jag ta och dammsuga av här hemma. Det sa K att han skulle göra. Men han och Alva har somnat framför tv:n i sovrummet efter att dom hade tittat på F1.
Så då tar jag och gör det istället så får dom vila en stund till!

Tjing!!!


Soliga onsdag

Igår var jag tyvärr inte ute i finvädret nåt. Jag, Alva och syrran gick i affärer hela dagen. Syrran skulle fixa nytt pass, så då passade vi på att göra stan i Gävle. Vi lunchade där och gick i affärer. Sen åkte vi till Valbo och gick runt där. Vi kom inte hem förrens vid 18. Jag shoppade inte så mycket, inte till mig själv iaf. Köpte present till Hanna och lilla Svea och två pyjamasar till Alva.
Kenneth jobbade sent som vanligt igår så jag fick mat hos syrran. 02.20 i natt kom K hem från jobbet. Han hade då jobbat sen 07.00 på morgonen och inte blev det nå sovmorgon idag heller. 07.00 skulle de ha möte på jobbet i morse.

Idag har jag hälsat på Anna. Fick lunch och fika hos henne. Det var förmodligen sista gången jag träffade henne innan hon ska föda!
Nu är jag hemma hos Hanna och Svea och hälsar på. Hanna ligger och ammar, så jag skriver några rader här så länge. K blir lika sen idag oxå. Tråkigt! Så jag blir nog kvar här ett tag.

Nu har hon ammat färdigt så nu ska vi ta och fika lite här.

Underbart väder

Ja det har det verkligen varit idag!
Jag vaknade 9.40 i morse, efter en god natts sömn. Alva somnade riktigt vid 23 tiden igår. Sen har hon bara vaknat vid 4 och sen vid 8 och ätit. Så jag hSar verkligen känt mig utsövd idag. :) Jag gick upp 10 efter att ha gett Lillan mat först. Hon sov enda till 11. Så då hann jag göra mig i ordning under tiden. Sen gick vi upp och gjorde dag.
Vid 12 gick vi till mamma. Vi satt ute i solen på deras altan och fikade. Klockan 14.00 hade vi tid på BVC, så strax före promenerade vi dit. Alva hade bara vuxit 0,5 cm och väger nu 4890 g. Hon följer kurvan så bra.
När vi var klar där så gick vi tillbaka till mamma. Jag och mamma satt och solade och Alva sov i vagnen i skuggan på altanen. Hon sover verkligen bra ute. Först sov hon mellan 12 och 14, och sen 15-18. Sen var hon vaken ett tag när vi kom hem. Nu sover hon i mitt knä. Jag vet inte om hon är riktigt pigg. Hon har varit snorig i några dagar och jag tycker att hon är lite varm. Ska ta och kolla tempen.


Denna vecka:
Måndag:
BVC 14.00
Tisdag: Åka till Gävle med syrran
Onsdag: Hälsa på Anna i Gävle
Torsdag: Frissan 14.15 (Mormor ska vara barnvakt :)
Fredag:

Ska även hinna med att städa på altanen nån dag har jag tänkt..


2 månader

Ja idag blir Alva hela två månder. Det går undan!!
Idag har iaf K varit ledig. Så skönt att få ha honom hemma en dag. Han jobbade in över två veckor på den här veckan.
I går kväll/natt ville då inte våran lilla gumman sova. 5.30 i morse slog hon äntligen ihop sina blå. Hon sov alltså inte på hela natten och inte jag heller. Hon var bara gnällig och ville absolut inte sova.. Hon sov ca 3 timmar i streck på dan, men inte mycket mer sen. Jobbigt när det blir sådär..
Nu är det dags att ge henne mat..

Bekvämt?

Gör ett försök att blogga med en bebis vid tutten. Känner att jag typ aldrig har tid att sitta nåt vid datorn nu för tiden.
Men det blir väl lätt så när man får barn. Och de stunder Alva sover så måste jag städa och greja här hemma, pedant som jag är (tyvärr). Måste försöka släppa på sånt lite grann. Man måste kanske få ha lite lite stökigt hemma. Men det är såå svårt..

Kenneth har jobbat 07.00- 01.00 de senaste två dagarna och ska även jobba så hela helgen. :( Det är inte ett dugg kul att ha honom hemma så lite. Tycker så synd om honom. Han får bara sova 4 timmar per natt och måste vara ifrån Alva så mycket. Tur att det bara är för ett litet tag.
Jag var hos syrran igår kväll. Skönt att få lite avlastning och iaf kunna äta mat i lugn och ro.
Alva är inne i en lite ledsen period. Hon är inte nöjd långa stunder. Och sover inte nå länge åt gången heller. Fast det kanske hänger ihop. Lite sömn är som gjort för hon ska bli ledsen.

Annars har det väl inte hänt så mycket.
Sandra var ju här och hälsade på i tisdags och i onsdags var jag till Marre och lunchade med henne och Stina. Trevligt trevligt! Sen tog jag och Stina en fika på stan med Emma.


Ikväll ska jag också ner till syrran. Skönt att slippa göra mat. Det är så tråkigt när inter K är hemma. Sen vill ju syrran väldigt gärna umgås med Alva också.

Just  nu känner jag en inre stress i kroppen.. Men det är säkert för att K är och har varit borta så mycket. Tur att det blir som vanligt snart igen.

Nu går inte det här längre. Har fått mjölksyra i armarna och Alva börjar splattra..


Blogga

Tänkte jag skulle snabb blogga lite innan Lillan vaknar.
Vi har varit ute på promenad. Sen var vi till Mormor och fikade. På vägen hem tog vi en liten omväg för hon blev jätteledsen när vi skulle gå. Men hon somnade innan vi ens hade börjat gå och hon sover än i vagnen. Men risken är stor att hon vaknar när som helst.

Idag fick jag henne att sova i vaggan för första gången. :) Hon sov över 1 timme där. Jag tänkte att det kanske är smart att försöka få henne att sova där på dagarna, så kanske det går att få henne att sova där på nätterna också så småningom.

Det har väl inte hänt så mycket sen sist.. Helgen var bara lugn. Igår jobbade K hela dan på Ericson. Han kom inte hem förrens klockan var nästan 19 igår kväll.

Det gick i alla fall jättebra när K och Alva var själva i onsdags när jag var på ICA och hjälpte till. I 4 timmar var dom ensamma. :) Men det hade gått så bra så! Hon hade ätit 2 gånger och sovit lite. Hon är så duktig på att äta ur flaskan lillgumman.

Imorgon kommer Sandra hit och hälsar på! Det ska bli trevligt! :) Jag har inte träffat henne på nästan 1 månad, så det är verkligen på tiden.

Näe, nu ska jag kolla till gumman om hon fortfarande sover!!

7 veckor

Tiden bara svischar förbi! Idag blir Alva hela 7 veckor! Och visst märks det att hon har blivit större.
Hon är så med nu och ler stort ofta. Det är såå mysigt! Hon har även börjat "prata" lite, på sitt språk. :)

Igår kväll gjorde jag ett försök att få henne att sova i vaggan. Hon ammade i sängen och när hon så gott som hade somnat så lade jag ner henne. Då vaknade hon såklart och fick stora ögon. Så jag satt en stund brevid och vaggade vaggan och försökte få henne att suga på nappen. Hon vill mest spotta ut den så det gäller att ha handen där. Hon låg i alla fall där en stund och höll nästan på att somna. Men så vaknade hon och blev ledsen och såg ut som att hon ville ha mer mat. Så jag tog upp henne till sängen och gav henne mer mat och hon somnade vid bröstet igen och jag lade ner henne i vaggan igen. Men då blev hon inte glad och jag gav upp. Jag var för trött för att fortsätta. Men ikväll blir det ett nytt försök.
Ett steg på vägen är väl att hon sov i pyjamas för första gången hemma igår (enda gången tidigare var första natten på BB). Tidigare så har hon bara sovit i blöja tätt mot mig. Men igår så sov hon i pyjamas eftersom jag hade tänkt att hon skulle sova i vaggan. Och nu får hon fortsätta sova i den så hon kanske vänjer sig av med att ligga tätt hud mot hud med mig.

Just nu snöar det och har gjort det hela natten. Kul värre! :/ Typiskt aprilväder och såå tråkigt.
Idag ska jag "jobba" på ICA ett tag. Syrran undrade om jag ville hjälpa till för dom har fått 5000 nya prisettiketter som ska sättas upp på hyllorna. Så vid 18 tiden ska jag dit. Ska faktiskt bli kul.
Så får pappa och dotter vara lite ensama. Jag mjölkde ur 1,2 dl i lördags som ligger i frysen. Så blir Alva hungrig så finns det ju mat. Och så är jag ju bara 5 minuter bort om det skulle vara nåt.

Nu ska jag greja lite medans Lillan sover.

BVC

Idag har jag varit med Alva till BVC där hon fick träffa Farbror doktorn. Han klämde och kände lite på henne och lyssnade på hennes hjärta. Allt var bra sa han. :)
Växt hade hon gjort på bara en vecka också. Nu väger hon 4630g och är 57cm lång. Förra veckan vägde hon 4490g och var 56cm.

Nu ligger hon och sover här brevid i sin babysitter. Hon har knappt sovit nåt idag på dan. När hon väl hade somnat vid 13.30 så var jag tvungen att väcka henne 40 minter senare för att vi skulle till BVC. Hon sover inte så bra på dagarna, för hon vill helst sova med min tutte i munnen hela tiden. Så gör hon på kvällarna när vi har lagt oss. Då kan hon ligga och tutta i typ 2 timmar, fast hon sover så ligger hon och småtuttat.  Och sen ligger hon med sin kind mot min tutte hela natten. Det är det bästa hon vet. Så jag förstår att hon vill det på dagarna också. Men det går ju liksom inte. Men det där kanske ändras om ett tag. Nu har hon sovit i 50 minuter och sover än. Så det är ju bra! :)

Helgen

Helgen har varit jätte lugn.
I fredagskväll var jag och Alva hos syrran och Håkan. Kenneth var på hockey.
Igår var vi en sväng till Sandviken och hälsade på Pappa och Gunilla. På kvällen var vi bara hemma och mös.
Idag har vi inte varit utanför dörren. Vi har haft en riktig slappdag.

Vad händer i veckan då?
Måndag: Alva ska träffa barnläkaren på BVC 14.30
Tisdag: Anna kommer hit och hälsar på
Onsdag:
Torsdag: Återbesök hos BM 10.30. Träffa Sandra efter det
Fredag:

Grattis!!

Ett stort grattis till Hannas och Daniels lilla Svea-Maria som kom till världen i morse!!
Äntligen har Alvas kompis kommit ut! :D Hon var såå söt!!

Idag har jag haft påhälsning av Maria.P. Trevligt trevligt! Det var ett tag sen vi sågs sist! Hennes mage hade växt rätt så mycket. Men det är ju bara 8 veckor kvar till BF för henne.

Igår var jag och hälsade på Tina och Max. Blev bjuden på god tårta eftersom det var Tinas födelsedag! :)

Var även på kalas i måndags hos Anna och Anders. Anders fyllde år då!

Det går verkligen inte bra för mig att vara nyttig! :S Kalas hit och dit. Inte för att det är någon som tvingar mig att äta onyttiga saker.. Jag ska inte skylla min dåliga karaktär på någon annan. Men nu måste jag verkligen ta tag i min vikt. Jag har många kilon att gå ner. Som det ser ut nu så blir det ingen beach 2008! :/

Nu ska jag fixa mat medans far och dotter sover sött i soffan!

Undrar vad helgen bjuder på då??

Bärsele sökes

Jag är ute efter ett bärsele!
Finns det någon eller någon som vet någon som har ett till salu??


Starka lilltjejen


image18

image19

                      
                                                                                 

RSS 2.0